Eftersnack och resultat V75 Lördag 28 mars

34

digital ink 2015 v75

Catarina Lundström kramar om en nöjd Örjan Kihlström efter att Digital Ink imponerat stort i sjunde raka segern i gulddivisionen.Foto av LARS JAKOBSSON

Först en uppvisning av Maven – sedan en grymt imponerande insats av Digital Ink.
Två prestationer som gav varsin inbjudan till både Olympiatravet och Elitloppet.
– När man ser hästar som Maven och den här då inser man att det är skillnad på hästar och hästar, sa Örjan Kihlström efter sjunde raka segern i gulddivisionen för Digital Ink.

Två hästar stack ut när Solvalla bjöd på V75-finaler på lördagen och uppvisningarna av Maven och Digital Ink innebar att sportcheferna på både Åby och Solvalla agerade i expressfart. Men en månad kvar till finalen av Olympiatravet och två månader kvar till Elitloppet börjar travfesterna ta form.
Solvallas Markus Myron mötte upp Maven i vinnarcirkeln efter stoeliten och delade ut en inbjudan till Elitloppet. När sedan Digital Ink lekte med konkurrenterna i gulddivisionens final var han tillbaka med ännu ett rosa inbjudningskuvert.
– Men jag har inte hunnit skriva en inbjudan ännu, sa Solvallas sportchef som uppenbarligen inte planerat att dela ut två elitloppsbiljetter denna lördag. Sedan tidigare har även titelförsvararen Timoko fått en inbjudan.
– Det var ett riktigt, riktigt häftigt lopp. Vad bra hästen var! sa Magnus Myron.
Gulddivisionens final var samtidigt deltävling ett i Olympiatravet och därmed är Stefan Melanders segerstaplare klar för miljonloppet på Åby 25 april.
Åbys sportchef Jon Walter Pedersen kunde därmed räkna in sin fjärde finalklara häst, sedan tidigare är ju titelförsvararen Solvato klar, liksom norske Support Justice och franske Voltigeur de Myrt som fått varsitt wild card. Men Jon Walter Pedersen blev även imponerad av Mavens insats på Solvalla och tog direkt kontakt med tränaren Jimmy Takter och bjöd även in det amerikanska toppstoet som i karriären tjänat 14 miljoner kronor.

Lämnade konkurrenterna
Maven hade ett svårt utgångsläge i stoeliten (V75-1) och fick en tung inledning i tredjespår innan hon kom till ledningen efter 600 meter. Men det blev ingen vila i ledningen utan Maven fick försvara sig mot en pigg M.T.Harmony utvändigt. Trots det höga tempot lämnade Maven konkurrenterna över upploppet och hon vann på utmärkta 1.11,2 över 2 140 meter, autostart.
– Jag hade kanske förväntat mig att vinna loppet, men på det sättet hade jag inte vågat drömt om. Hon fick en het häst utvändigt och det var bra tempo på loppet. Hon gick på starka fötter i mål. Jag har nog aldrig åkt så enkelt på den tiden på full väg, sa Johnny Takter.

Kihlström imponerad
Digital Ink kom till gulddivisionens final (V75-3) med sex raka segrar i högsta klassen och trots att även han hade ett svårt utgångsläge så gav han inte konkurrenterna en chans.
Varvet kvar styrde Örjan Kihlström fram Digital Ink utvändigt om ledaren Västerboonthenews. På bortre långsidan sedan såg det nästan ut som att Digital Ink käkade upp ledaren när han plötsligt satt i spets 600 meter från mål.
– Min plan var egentligen inte att köra på baksidan, jag tänkte väl sitta lugn i dödens, men han bara längde på stegen och då var vi först, konstaterade Örjan Kihlström.
Segertiden blev fina 1.11,4 över 2 140 meter, autostart. Sjunde raka gulddivisions-segern var kanske den mest imponerande hittills för sexåringen som tjänat 5,2 miljoner kronor i karriären.
– Otroligt imponerande. Jag vet inte om det hänt förut att någon vunnit sju raka i guld. Det visar på klassen på hästen. Han var bara grym, helt enkelt, fortsatte Örjan Kihlström.

Fyra överraskningar
Förutom favoritvinsterna för Maven och Digital Ink motsvarade även Rocket Zet och Björn Goop favorittrycket i bronsdivisionens final (V75-7). I övrigt bjöd V75-omgången på idel överraskningar där skrällarna avlöste varandra.
16-oddsaren Usian Henna och Oskar Svanberg nosade ut en tapper Ready For More i klass I-finalen (V75-2).
20-oddsaren Flex Lane fixade Johnny Takters andra dagsseger i klass II-finalen (V75-4).
12-oddsaren Felicia V.E. och Peter Untersteiner fångade in favoriten Trinity Zet efter ett sylvasst upplopp i Diamanstorts final (V75-5).
13-oddsaren Mind Your Face höll undan i silverdivisionens final (V75-6) efter att Erik Adielsson kört till spets varvet från mål.
62,75 klarade sju rätt och belönades med 756 428 kronor. Sex rätt gav 1 926 kronor och fem rätt 114 kronor.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.