Eftersnack och resultat V75 RÄTTVIK 1 aug

53

uhrberg

Sommartravet avslutades i strålande solsken inför rekordpublik i Rättvik.
Närmare 10 000 semesterfirare hade sökt sig till travbanan och det bjöds på många fina prestationer. Den som sken allra mest i kapp med solen, var den annars så återhållsamme kusken Thomas Uhrberg, efter att han vunnit dagens Sommartravets final med sin egentränade Staro Italy.
– Det här var verkligen roligt. Det var längesedan jag tränade fram en riktig topphäst och i den här tror jag mig ha en häst för de större loppen framöver, sa en glad Thomas Uhrberg efter segern.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR

Thomas Uhrberg är inte känd som den mest färgstarke personligheten i svenskt trav, när han intervjuas inför och efter travlopp. Men när Sommartravets final avgjordes på Rättvikstravet, var det Uhrbergs näve som i god tid innan mål lyftes mot skyn, för att ta emot den stora publikens jubel. Uhrberg som vunnit en mängd storlopp och segerdefilerat ca 3000 gånger under sin långa karriär, brukar vanligtvis inte bjuda på segergester, men denna dagen satt segertecknet som en smeck.
– Det här är ”rätta sortens häst”, som vi köpte in till stallet tidigt i hans karriär och man kan säga att det är en Thomas Uhrberg-produkt från start. Nuförtiden vinner jag ju inte så många stora lopp, framförallt inte med egentränade hästar så detta var verkligen en höjdare, sa Uhrberg samtidigt som han fick ta emot mängder av gratulationer från den stora publiken.

Sommarens bästa V75-häst
Under sex veckor har Sommartravet turnerat runt på de travbanor som arrangerat V75 och den slutgiltiga finalen som skulle kora sommarens bästa V75-häst kördes under lördagen på den idylliska sommarbanan i Rättvik.
Loppet blev händelserikt, mycket på grund av att förhandsfavoriten Venkatesh blev alldeles för pigg innan start och körande Örjan Kihlström inte hade något annat val än att släppa av den väldiga fuxen. Första varvet travades efter snabba 1.11,0, trots att det handlade om voltstart, så det var inte så konstigt att Thomas Uhrberg redan då fick upp segerförhoppningarna.
– Det var såklart bra för min häst att det gick i så hårt tempo där framme, då Staro Italy är stark och dessutom kunde glida med behändigt i draget bakom Örjans pigga häst. När jag sedan begärde lite mer av honom med knappa varvet kvar, kände jag direkt at han var med på noterna, berättade Uhrberg.
Segern blev väldigt bekväm till slut, trots att de snabba Gulddivisionshästarna, som startade 40 meter bakom vinnaren, kom med bra avslutningarr över upploppet. Triumfen var inte bara så bra, tack vare den fina prestationen och den härliga inramningen på banan, utan även att segerchecken var utskriven på 300 000 kr.
– Hästens ägare valde att stanna hemma i Malmö, istället för att åka med hit till Rättvik men han är nog ändå jätteglad över det han fick se hemma vid tv:n. Nu blir det en lätt resa hem, förklarade Thomas Uhrberg, som tränar sina hästar på sin gård utanför Munka-Ljungby i nordvästra Skåne.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR

Karriärens första tränarseger på V75
En annan som var strålande glad under denna härliga sommartravsdag, var unge kusken och tränaren Nicklas Westerholm. För många inom travet, är han mest känd för att vara son till championtränaren Robert Bergh. Denna dag visade han, än en gång, att han brås på sin far, när han spräckte segernollan på V75 som tränare med Persos Bojje.
– Jag har totalt 7 hästar som jag tränar själv, på sidan av mitt ordinarie jobb hos Reijo Liljendahl. Jag har ju vunnit en del lopp på V75 som kusk tidigare, men detta var segerdebuten som egen tränare. Jag har varit runt och jobbat hos en del tränare och nu har jag ju passerat 20 med några år, så jag tycker att man kan säga att jag vuxit upp och bevisat att jag inte bara är pappas pojke utan kan stå på egna ben, menade en munter och sprallig Westerholm i segerintervjun.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR

Storfavoriterna vann utan bekymmer
V75-omgången inleddes som förväntat med en lätt favoritseger för omgångens mest betrodda häst, Nimbus C.D. Körande Örjan Kihlström kunde tidigt överta ledningen och sedan var det spel mot ett mål.
– Hästen kändes fin och vann med krafter kvar. Han får försöka leva upp till de höga förväntningarna som kretsen kring hästen (hockeystjärnan Mats Sundin deläger) har på honom, när han ska börja starta i Gulddivisionen. Idag var det nästan för enkelt motstånd för att jag ska kunna dra några större växlar på hans insats, menade Örjan Kihlström efter loppet.
En annan storfavorit som höll för favorittrycket, var Petri Puros Ni Talar Bra Latin. För dagen körd av Stefan Söderkvist, så hittade man tidigt till täten och sedan var loppet i stort sett över.
7 rätt på V75 betalade 11 385 kr, för 6 rätt fick man 150 kr och tröstpengen för 5 rätt var 18 kr.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.