Eftersnack och resultat V86 Vaggeryd

35

image-6

Efter några riktiga knäckarlopp i den övre eliten var Västerboonthenew tillbaka i vinnarcirkeln när V86-spelets sommarturné nådde Vaggeryd på onsdagen.
– Det var ganska lugnt efter att vi kom till ledningen, konstaterade segerkusken Jorma Kontio.

Petri Puro-tränade Västerboonthenews inledde säsongen med två imponerande segrar i V75-spelets silverdivision och efter det spändes bågen ytterligare. Men i den högsta klassen har framgångarna uteblivit så här långt och hästen har också fått några riktigt tuffa lopp. Han mötte ett namnkunnigt gäng även på onsdagen men när Jorma Kontio resolut körde till ledningen efter några hundra meter var loppet över.
– Det var första gången jag körde honom men jag har sett honom många gånger och det är en jättefin häst. Jag behövde aldrig rycka huvan i dag och han vann med krafter kvar, sa Jorma Kontio, som rest 36 mil enkel väg från Enköping utanför Stockholm till småländska Vaggeryd.
– Det är långt hem men det är en jättefin bana och kul att komma hit. Särskilt när man vinner.

Mr Hot Shot fällde favoriten
Många V86-spelare fick sina drömmar om åtta rätt krossade redan i den inledande avdelningen. Storfavoriten Nadal Broline var förvisso nära att fånga in ledaren Mr Hot Shot den sista biten men han räckte inte ända fram.
– Jag skulle försöka ta mig till ledningen och det gick ganska smärtfritt. Sedan fick jag hålla det tempo jag ville och ”smygöka” allt eftersom. Det blev hårt i mål men han kämpade på bra och jag hann aldrig bli orolig, sa Magnus Jakobsson, som ersatte Johnny Takter i sulkyn bakom Lars I Nilsson-tränade Mr Hot Shot.

Mirakelhästen under isen
Favoriterna fortsatte att falla. I den andra avdelningen släpptes Bascapi In välvilligt till ledningen men hon hade inget att sätta emot när Beverly Boulevard svepte förbi och förvann mot överlägsen seger. En omotiverad galopp satte emellertid p för den triumfen och istället spurtade Mikael Pilenbergs Surinam F.H. till seger i André Eklunds händer.
Därefter spelades mirakelhästen Research, hästen som buköppnats två gånger, till klar favorit. Men han visade sig vara långt ifrån den bländande form han visade i vintras. Från positionen utvändigt om ledaren var han tidigt slagen. Istället visade Lars Järpedals Raggamuffin med besked att han har hittat tillbaka till formen när han via en visslande spurt gick från sista till första häst.
– Jag chansade invändigt varvet från mål men det löste sig inte så jag fick backa sist igen. Raggamuffin var bäst i dag, sa kusken Carl Johan Jepson.

”Hon är helt grym”
Favoritfallen till trots blev det en favoritbetonad afton. Det såg tre klassiga fyraåringar till. Joakim Lövgrens Jairo infriade favoritspelarnas förväntningar från ledningen och därifrån defilerade även Reijo Liljendahls Top Of The World hem segern tillsammans med Ulf Ohlsson. Some Summit fick en tyngre väg till vinnarcirkeln men det bekom henne inte. Från positionen utvändigt om ledaren lämnade hon konkurrenterna i slutkurvan och sedan brisade hon odriven ifrån till andra raka segern i Veijo Heiskanens regi.
– Hon är helt grym! Jag har kört ungefär 35 000 lopp men jag har aldrig tidigare varit så säker på att vinna som jag var i dag, sa Veijo Heiskanen som härnäst siktar på Stochampionatet med sin kapabla dam.

Jackpot i Lindesberg
Favoritseger blev det även i den avslutande avdelningen genom Stay Alert och Peter Untersteiner och det gjorde att åtta rätt på V86-spelet delade ut 1 943 kronor. Sju rätt betalade och 33 kronor och sexrättspotten fryser inne till nästa vecka då V75-jackpot väntar i Lindesberg.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.