Eftersnack och V75 resultat ÅBY

45

drottning silvias pokal

Mycket tapper i en rad årgångslopp i fjol.
Kullens drottning.
Efter en strulig upptakt på det nya året kom fullträffen för Princess Face i årets första storlopp för fyraåriga ston, Drottning Silvias Pokal.
– Det känns otroligt stort – jag älskar ju den här hästen, sa Lutfi Kolgjini som vann loppet för första gången.

Åbyfältet i Mölndal var på lördagen platsen för årets första stora lopp för de fyraåriga travarna, Konung Gustav V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal.
Två klassiker med vardera nästa en miljon kronor i förstapris.
Princess Face visade stort kunnande och klass under fjolåret men fick med sig alldeles för många andraplatser för att husse Lutfi Kolgjini skulle känna sig helt tillfreds.
– Hon har en fantastisk karriär bakom sig, kanske lite för många andraplatser – men hon har aldrig gjort ett dåligt lopp. Nu känns det bara bra så klart, sa Kolgjini i vinnarcirkeln.
Björn Goop hade hyrts in som kusk och körde till ledning i den första kurvan. Under slutrundan uppvaktade Robert Bergh på utsidan med Angel Rain och sista biten in mot mål kom en konkurrent dykande via open stretch.
Det blev en knapp seger någon decimeter före Otrobanda och Peter Untersteiner.
En mycket stark insats av hästen som drog in drygt 900 000 kronor till ägaren Anders Ström.
– Det här var fantastiskt skönt. Jag dammade av den gamla Tamla Celeber-kavajen i morse. Tänkte att..nä, jag tar den. Den har ju gått bra förut! sa Anders Ström, en av landets hårdast satsande hästägare och uppfödare med sitt Stall Courant.

”Jag tvivlade aldrig”
Lutfi Kolgjini tränar och har fött upp kullens drottning som så passande slog till i Drottning Silvias Pokal.
– Nu har jag vunnit det här loppet också. Det känns otroligt stort, jag älskar ju den här hästen. Vi har haft problem med henne i år. Först hade hon infektion och sedan drogs hon med brunst. Då får man lite dåligt självförtroende. Men jag tvivlade aldrig eftersom hon har ett hjärta av guld. Björn var chockad över hur startsnabb hon var men hon har ju en enorm teknik. En fulländad häst, sa Kolgjini.

Dramatik i Kungapokalen
Konung Gustav V:s Pokal fick en dramatisk inledning då jättefavoriten Uncle Lasse galopperade bort sina möjligheter långt innan bilen lämnade fältet.
Segern gick nu i stället till Poet Broline och Peter Untersteiner som spårade loppet från start till mål.
Det här var Untersteiners första triumf i Kungapokalen. En avstängd kusk som endast fick köra de stora grupp 1-loppen under dagen på dispens.
Vilket alltså slutade med en seger och en andraplats.
– Jag blev förvånad när jag tittade ut efter hundra meter och Uncle Lasse stod och studsade. På pappret var ju det värsta konkurrenten – men min taktik hade inte ändrats om den hästen hade varit med ändå. Jag tänkte att jag kör i ledningen om jag kommer dit i dag så får vi se hur långt det räcker – och det räckte ju ända hem. Han var avspänd och fin här på mellanvarvet och jag kände mig nöjd så klart, sa Peter Untersteiner.
I fjol spårade Poet Broline hem E3 över medeldistans i Karlstad. Nu kom karriärens andra stora triumf för hästen som ägs av Sven-Göran Sjöström i Lindome. Broline International AB, Svenljunga är uppfödare.
Jättefavoriten Uncle Lasses galopp bakom bilen? Örjan Kihlström förklarade:
– Han snubblade faktiskt när vi skulle köra fram mot vingen och blev stressad av det. Att hästar snubblar så här bakom bilen är väldigt ovanligt. Han kändes jättefin efteråt.

”Piraten” fick elitloppsbiljett
I Algot Scotts Minne, gulddivisionen, stod en plats i Elitloppet stod på spel. Kanske var det rättvisa som skipades när vinterns häst i Sverige On Track Piraten visade bibehållen form och kunde ta en bejublad seger.
Uppgiften var inte den lättaste med bakspår över 1609 meter men ett högt tempo öppnade för hästarna längst bak. Johnny Takter styrde på i tredjespår på den sista bortre långsidan och ”Piraten” avgjorde som han brukar på ett mycket rejält sätt.
– Nu är jag stolt – vilket lopp han gör. Han är väl värd att vara med i Elitloppet tycker jag, sa ränaren Hans R Strömberg som är med i Elitloppet för andra året i rad.
Norske Papagayo E. var tapper trea efter ett lopp i dödens. Nahar gick med i vinnarens rygg sista 800. Elitloppsvinnaren från 2013 såg ut som sitt gamla igen för Robert Bergh.

I övrigt noterade vi att…
…Björn Goops varning i tipsprogrammet ”Björnkollen” för Sir Ratzeputz visade sig vara befogad. ”En chansspik”, sa försiktige Goop inför starten i silverdivisionen. 1 700 meter från mål fick Timo Nurmos häst ta över ledningen och därefter anförde sexåringen loppet likt en kejsare och stack undan på lätta hovar.
…Roger Walman-tränade Talassio grejade debuten med framspår i voltstart riktigt bra och ledde klass 1-loppet från start till mål.
… Jörgen Westholm agerade stenkross i klass II-loppet tillsammans med Copimade.Dalatränaren har stallet i ordning och med sådant kommer självförtroendet. Varvet från mål styrde Westholm upp utvändigt ledande Erik Sting och 600 meter kvar tog Copimade över och kunde enkelt hålla fältet bakom sig. Imponerande.
Xlnt Chili Tripel tog hem bronsdivisionen som knapp favorit. Joakim Lövgren fick ett fint lopp i draget med valacken som avgjorde lekande lätt och torde väl bli favorit i finalerna om två veckor?
… V75-utdelningen sköt upp i 45 378 kronor för sju rätt, medan sex rätt betalade 316 och fem rätt 44.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.