Eftersnack V75 – Bäva månde konkurrenterna inför finalen i Olympiatravet

63

Bäva månde konkurrenterna inför finalen i Olympiatravet

Bäva månde konkurrenterna inför finalen i Olympiatravet.
Utan skor på bakhovarna visade Zenit Brick var skåpet skulle stå när han mosade konkurrenterna i den andra delfinalen.
– Det spelade nog ingen roll hur jag hade valt att köra, han var bäst i dag, sa segerkusken Kim Eriksson.

Zenit Brick hade fallit med flaggan i topp två gånger i rad inför lördagens gulddivisionsfinal på Solvalla. Den här gången plockade tränaren Timo Nurmos av hästen bakskorna och trots tappstart och två svängar i tredjespår var Zenit Brick bara bäst.
– Så här i efterhand var det ganska odramatiskt att köra en så här fin häst i ett så fint lopp och vinna, men det hände desto mer på vägen, sa Kim Eriksson, som hamnade i sjätte par utvändigt från innerspår bakom startbilen innan han styrde på i tredjespår i andra sväng.
Där blev sedan Zenit Brick kvar då Kaj Widell valde att försvara positionen utvändigt om ledaren med Queer Fish.
– Jag kunde väl ana att Kaj skulle gå före men jag tyckte ändå att det var värt en chansning för det skulle bli så väldigt långt fram annars.
I slutkurvan kunde Kim Eriksson vila sin häst i andra par utvändigt innan han lät honom kliva fram och avgöra över upploppet. Zenit Brick gick i mål med ryckhuvan kvar på öronen men hans aktion lämnade en del övrigt att önska sista biten och strax efter mål galopperade han.
– Jag provade att fiska i snöret till ryckhuvan men det var inget där så jag fick strunta i det och hålla i honom tills han passerat mål. Men jag blev så jäkla glad att jag gjorde en segergest och när jag inte hade tag om honom längre slappnade han av och snubblade till.

Klev in i äldre eliten
Zenit Brick är tredje häst att bli klar för Olympiatravet. Norske Lionel är direktkvalificerad i kraft av fjolårsvinnare och förra helgen kvalade Hans R Strömberg in outtröttlige On Track Piraten till hästens fjärde raka olympiafinal. Även den här lördagen fick Rättviktränaren segerjubla när hans femåriga sto Unique Juni på allvar tog steget upp i den äldre eliten. Från positionen som första häst i andraspår satte hon tänderna i ledande In Toto Sund genom slutkurvan och sedan släppte hon aldrig de jagande hästarna in på livet.
– Jag vet inte vad Hans gör men det han gör gör han helt rätt. Hans hästar är helt fantastiskt fina så han vet vad han håller på med den gubben, konstaterade Unique Junis kusk Kaj Widell.

”Aldrig känt honom trött”
I silverdivisionens final ledde Peter Untersteiners spurtkanon Generaal Bianco från start till mål på snabba 1.11,8 över 2 140 meter med autostart. Men hästens uppträdande var inte hundraprocentigt. På upploppet vinglade han ut och släppte sånär fram skrällen Trinity Lux invändigt.
– Han bröt ut mitt på upploppet och då började Paal gå invändigt, men jag försökte dra inom honom och hålla mitt spår, så det blir lite vingligt. Jag tycker att min häst är läckrast när han får gå i ryggar, sa Untersteiner som fick böta 3 000 kronor för fadäsen på upploppet.
Något upploppsvingel var det inte för Catarina Lundström-tränade storfavoriten Sir Q.C. som sedan han dragit på i bra tempo i ledningen tog sin femte raka seger i klass I-finalen.
– Han visar otroligt styrka. Jag har aldrig känt honom trött. Han springer en 12-tid i dag och jag tror att det är fortsatt utveckling i honom, så han kan nog gå en bit, sa kusken Ulf Ohlsson.

”Kolossalt imponerande”
Pasi Aikios fyraårige talang Who’s Who fick inget gratis i klass II-finalen men var ändå totalt överlägsen. Tredjespår i inledningskurvan och resten av loppet som första häst i andraspår bekom honom inte och över upploppet lämnade han motståndet.
– Det kändes som att det var gott om krafter kvar. Kolossalt imponerande! sa körande Torbjörn Jansson.
Imponerande var även klassklättraren Olle Rols när han i Peter Ingves händer tog sin sjätte raka V75-seger via en vass spurt i bronsfinalen.
– Det känns otroligt bra. Han är fantastisk, konstaterade Mats Rånlund.

Jackpot på Jägersro
Timo Nurmos nöjde sig inte med att vinna Olympiatravets andra deltävling. Även i Diamantstoets final räknade han in segern sedan Jorma Kontio gett Ile Saint Luis anfallsorder från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan.
– Hon är jättefin nu. Hon vann förra helgen också men var mycket bättre i dag, sa Kontio.
Det var jackpot på V75-spelet och den favoritbetonade raden betalade 1 402 kronor. Sex rätt betalade 18 kronor och då femrättsutdelningen understeg 15 kronor går den potten (27 miljoner kronor) vidare till nästa veckas sjurättspott. Då väntar högklassiga tävlingar på Jägersro och en ensam jackpotvinnare kan håva in 53 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelWorkout Wonder ett steg närmare Elitloppet
Nästa artikelInför Elitloppet – Propulsion blev fjärde häst att få en inbjudan

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.