Eftersnack V75 Bjerke 18 september

55

tand kraft

Tand Kraft krossade alla efter ett blytungt lopp för Jan-Olov Persson och vann det norska kallblodskriteriet.
Björn Goop tog hem Kriteriet för varmblod med Shocking Superman som svarade för ett svettigt slutvarv.
Och derbykungen den här söndagen i Oslo blev Frode Hamre som vann Norskt Travderby med El Diablo B.R. och som även tränar vinnaren i kallblodsderbyt, Ingbest.

Det var inte bara Nuncio som glänste i Trotting Masters på Bjerke travbana utan det bjöds på flera sportsliga höjdpunkter. Finaler i Kriteriet och derbyt för både varm- och kallblod var riktiga godbitar. Och vi börjar med krossen i det norska kallblodskriteriet.
”Den nye Järvsöfaks” har han redan kallats på sina håll, Jan-Olov Perssons jättelöfte Tand Kraft. Den treårige hingsten är utan tvekan något alldeles extra. Han var helt enorm när han vann Norskt Travkriterium i imponerande stil. Trots en tuff resa via tredjespår runt första kurvan och sedan pressandes i dödens tog han över i sista kurvan och svarade ärligt hela upploppet ner. En makalös insats av Tand Kraft som vann på tiden 1.25,6 över distansen 2100 meter med bilstart. Förstapriset var 537 000 kronor och det var ytterligare Jan-Olov Persson-tränat på prispallen då Järvsö Pegasus spurtade mycket bra som trea efter en optimal styrning av Örjan Kihlström.
– Det blev ett konstigt lopp. Han öppnade bra men efter en bit började han att ta om i travet så jag fick köra på säkerhet. Då tappade jag min position och jag blev lite orolig i första kurvan där det var trångt om plats med mycket hästar på liten yta.
– Han är en fantastisk individ som är tidigt framme och så här långt är han mycket bättre än Järvsöfaks, sa Jan-Olov Persson.

Perssons Uggla bäst bland stona
Jan-Olov Persson hade en riktig superdag på Bjerke då han även vann Norskt Travkriterium för kallblodiga ston som tränare. Det var Uggla I Mossen som imponerade för Örjan Kihlström och var bara bäst i loppet. Kihlström lämnade inget åt slumpen och redan ut på den första långsidan avancerade fram utvändigt om ledaren. Uggla I Mossen tog sedan över ledningen halvvarvet kvar och brisade undan till en lätt seger. Segertiden blev 1.26,9 över distansen 2100 meter med bilstart. Förstapriset var 270 000 kronor.

Shockspurt av Goops Superman
Det blev svensk seger i Norskt Travkriterium för varmblod genom Shocking Superman och Björn Goop. Trots ett tufft slutvarv i tredjespår och en duell upploppet ner så höll den treårige hingsten undan på målfoto före bra avslutande Moni Viking. Segertiden blev 1.12,7 över distansen 2100 meter med bilstart vilket är nytt norskt rekord för treåringar. Förstapriset var hela 805 000 kronor och det är Björn Goop som även tränar Shocking Superman.
– Han var duktig hästen och Frodes häst var också bra. Vi körde i tredjespår hela sista varvet så det var tufft, sa Björn Goop.
– Han började karriären bra men sedan började han krångla och galoppera i två starter och vi fick träna och träna och ha tålamod och vänta. Han uppträde moget i dag och var bra i kvalet efter ett tufft lopp och var ännu bättre i finalen.

Hamre vann dubbla derbyn – ”Min största dag”
Frode Hamre är Norges mest framgångsrika travtränare. Han hade en riktig succédag och vann Norskt Travderby både för varmblod och kallblod. Kallblodsderbyt vann han som tränare då Tom Erik Solberg styrde in Ingbest efter en fin resa. I V75-avslutningen, tillika Derbyt för varmblod, satt Frode Hamre själv i sulkyn när han vann med favoriten El Diablo B.R. efter att ha kört till ledningen efter drygt sexhundra meter. Han blev utmanad över upploppet av en mycket vasst spurtande Cash Okay men El Diablo B.R. höll säkert undan.
– Det har varit en otroligt fin dag, det är min största dag i karriären. El Diablo B.R. är den bästa norskfödda hästen som jag har tränat. Han har varit favorit till derbyt sedan i fjol och han är mycket bra, sa Frode Hamre.
Hamre fick ytterligare en tränarseger på V75 när Ivar Sånna hade uppvisning i den tredje avdelningen. Hästen såg lysande ut och imponerade vid en mycket lätt seger från ledningen. Segerkusken Jomar Blekkan kunde göra segergest och vinka till publiken i god tid före mål.

Föregående artikelStorstjärnans show – överlägsen igen
Nästa artikelSparkad i ansiktet – ligger nedsövd

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.