Eftersnack V75: Bollnäsamatören Micael Broberg jublade högst på Solvalla

121

Bollnäsamatören Micael Broberg jublade högst på Solvalla

Bollnäsamatören Micael Broberg jublade högst på Solvalla efter sin V75-dubbel som gav Ulf Ohlsson segern i V75 Champions. Foto av LARS JAKOBSSON

Ulf Ohlsson ordnade miljonutdelning när han skrällde dubbelt och tog hem V75 Champions.
Båda överraskningarna tränas av färgklicken Micael Broberg vars jubel hördes över hela Solvalla.
– Nu är det bara att sitta och flina hela vägen hem till Bollnäs, bubblade den segerrusige amatörtränaren.

V75 Champions, för fjolårets 15 segerrikaste V75-kuskar, kördes på Solvalla på lördagen och nytt för i år var att kuskmatchen avgjordes över sex lopp. Inför den sista avdelningen hade Ulf Ohlsson en knapp ledning före Jorma Kontio och avgörandet blev dramatiskt. Kontio körde till ledningen med Lady Nadine och hade segern i såväl kuskmatchen som loppet på gaffeln in på upploppet. Men då galopperade hans häst och därmed tog Ulf Ohlsson, som måltrea med Vichy Grif, hem prestigematchen.
– Lite prestige är det ju och det klart att jag tycker att det är roligt att få vinna, sa Ulf Ohlsson.

Fog för optimismen

Dessförinnan hade Solvallakusken överraskat V75-spelarna två gånger om. Största skrällen levererade han i form av 57-oddsaren Dani Boko vars spurt bet bra när han hittade ut från fjärde par invändigt i slutkurvan.
– Jag tänkte att det måste bli svårt i dag men Broberg var optimistisk när vi for ut och han hade rätt. Vi hade flyt med loppet men hästen gick bra och visade fin form, sa Ulf Ohlsson.
Micael Broberg var sprudlande glad efter segern och när hans West Wing därefter fångade in storfavoriten Bryssel i sista steget visste glädjen inga gränser.
– Det är så jäkla kul! En V75-dubbel…och på Solvalla dessutom.
– Men jag är inte så överraskad. Jag tippade åt Direkten i Bollnäs och där spikade jag West Wing och hade med den andra på fem, berättade Broberg, vars ATG Tillsammans-system till slut fick sex rätt och drog in drygt 57 000 kronor till tio andelsköpare.

Två miljoner för sju rätt
På V75 landade sjurättsutdelningen på över två miljoner kronor och utöver Broberg-skrällarna bidrog norske kallbodet Lille Jim till miljonregnet. Med Carl Johan Jepson i sulkyn levererade hästen en tung slutstöt från kön och avgjorde i god tid före mål.
– Jag har sett Jepson köra och han har gott tag i kallblodshästarna, så jag tänkte att honom ringer jag på en gång och frågar om han vill köra min häst. Nu löste sig allt och det är otroligt roligt, sa hästens tränare Jan Martin Bjerring.
Övriga avdelningar i V75 Champions vanns av Jorma Kontio med Timo Nurmos-tränade Antonio Trot, Peter Ingves med Isto Kuismas Stoneisle Ocean samt Kaj Widell med Firewire. Axevallaamatören Rigmor Jacobssons sexåriga sto gjorde en mycket stark prestation när hon från positionen utvändigt om ledaren vann enkelt.
– 1.10,5 sista varvet i dödens… Hon gjorde en jätteprestation och var helt enkelt bara bäst, sa Kaj Widell.

Eriksson lärlingschampion
Sandra Eriksson bjöd på segergest sedan hennes styrning, Björn Goop-tränade Farouk B.R., gjort en fin insats i V75 Lärlingschampion. Trots att hästen fick pinna på ordentligt för att försvara ledningen och sedan fick favoriten Hobby de l’Ilton pressande utvändigt om sig stegade han undan till mycket enkel triumf.
– Jag tyckte att han hade fått sträcka på sig ganska bra för att svara ut dem från start så när favoriten kom och tryckte var det inget man önskat, men samtidigt var det bra för då fick han göra av med krut också. Jag hade krafter kvar hela vägen in i mål. Han är en fantastisk häst! sa den framgångsrika Bodenlärlingen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.