Eftersnack V75 Halmstad 28 februari

26

eftersnack v75 halmstad

Veijo Heiskanens Naglo’ del Nord imponerade stort i silverdivisionen på V75. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

FULLSTÄNDIGA RESULTAT FRÅN V75 HALMSTAD 28 FEBRUARI HITTAR DU HÄR

Naglo’ del Nord vägrade trava.
Veijo Heiskanen var nära att ge upp.
Nu har problemhästen förvandlats till en guldhäst.
– Det är för det här man håller på. Det är det här man får kicken av, sa Åbykusken efter lördagens V75-triumf i Halmstad.

Halmstadtravet bjöd på fantastiska förutsättningar för årstiden och publiken bjöds på flera mycket högklassiga prestationer.
Den häst som kanske imponerade allra mest var Naglo’ del Nord som var helt överlägsen i silverdivisionen som inledde V75-spelet.
Från tredje utvändigt gav Veijo Heiskanen den åttaårige fuxen anfallsorder på sista bortre långsidan och det blev en mäktig attack i tredjespår. In på upploppet kopplade Naglo’ del Nord greppet direkt och försvann sedan ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger.
– Det spelar ingen roll hur det blir kört. Han bara springer och är helt överlägsen.
Det är helt otroligt så lätt han vann. Trots att jag fick gå först på långsidan utan rygg, ändå han lämnar dem, sa en upprymd och nöjd tränare, kusk och delägare.
– Hästen är så mysig, en helt otroligt trevlig häst. Det är för det här man håller på. Det är det här man får kicken av. Egentligen fattar jag ingenting. Nu fick han göra jobbet själv och vann ändå överlägset. Jag förstår inte varför han blivit så bra. Jag har inte gjort någonting, men hästen känns allmänt smidigare mot var han gjort tidigare.
Men vägen till succé har inte varit rak för Naglo’ del Nord.
– Jag köpte honom från Italien för 2,5 år sedan. Sen tog 1,5 år innan han kom till start, han travade inte, men så fick han sista chansen i våras. Det var tur att jag inte gav upp. Jag minns ett provlopp, det var katastrof, han var av på mitten när han sprang. Det är otroligt att han rättat till sig.
Naglo’ del Nord vann på nya rekordet 1.12,4 över distansen 2 140 meter autostart.
– Det var godkänt. Helt otroligt! sa Veijo Heiskanen när han fick höra segertiden.
– Han är oberörd, han bara springer. Nu blir det gulddivisionen och det känns som han kan tjäna lite pengar där med.

Andra årssegern i guld
Snabbt gick det även i gulddivisionen där Örjan Kihlström gjorde allt rätt bakom Kash’s Cantab och ekipaget kunde räkna in andra årssegern i högsta klassen på V75. Två segrar på tre starter är ett lika snyggt som överraskande facit för en häst som var segerlös i fjol på 19 lopp.
Örjan Kihlström bytte ut rygg ledaren mot andra utvändigt på sista bortre långsidan och fick därmed rygg på favoriten Västerboonthenews. In på upploppet kopplade Västerboonthenews enkelt grepp på ledaren Oasis Bi men var utan svar mot Kash’s Cantab som hade torrt spurtkrut.
– Jag har haft tur och haft perfekta lägen båda gångerna jag kört honom och det har löst sig väldigt bra, kommenterade Örjan Kihlström.
Segertiden blev utmärkta 1.10,7 över sprinterdistans – nytt rekord för den sjuårige hingsten i 70:e starten.
– Det är bra den här årstiden. Nu är det fantastiskt fina förhållande, men ändå…, värmen gör mycket också. Det är skillnad om det är två grader eller 20, så det är en bra tid, sa Örjan Kihlström.
Förstapriset i gulddivisionen var 150 000 kronor och totalt i karriären har Stig H Johansson-tränade Kash’s Cantab tjänat drygt 3,7 miljoner kronor.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT FRÅN V75 HALMSTAD 28 FEBRUARI HITTAR DU HÄR

Trygg i ledningen
V75-2 var ett lärlingslopp och det blev favoritseger sedan Gordonston dominerat loppet från start till mål i händerna på lärlingen Bernardo Grasso.
– Jag visste att hästen hade bra form och att han var startsnabb. Vi tog ledningen och sedan var det inga problem. Jag har aldrig känt mig så säker, det här är en mycket bra häst, en mycket bra häst, sa italienaren.
Joakim Lövgren tränar vinnaren och det var 990:e tränarsegern i karriären.

Lyckad offensiv
I V75-4 var Hans Crebas mycket offensiv med 15-oddsaren Daydream Rapida och körde för ledningen i omgångar men fick envist svar av Conrad Lugauer bakom ledaren Breidabliks G.T.
Båda hästarna var mycket tappra men det var utvändige Daydream Rapida som visade bäst styrka och fick huvudet först.
Trots seger var Hans Crebas kritisk till sin egen taktik där han körde för spets i omgångar:
– I efterhand borde jag inte gjort det, men det är lätt att vara efterklok. Det här är en häst som bara blir starkare och bättre med tiden. Det här var riktigt kul.

Untersteiner svarade för dagens skräll
Johan Untersteiner kunde räkna in årets första V75-seger sedan han dominerat V75-5 i ledningen med lånestyrningen Wilda Tigern Jack. Segern var samtidigt Halmstadamatören Peter Arnqvists första tränarseger på V75.
Styrkt av sonens Johan Untersteiners seger svarade sedan pappa Peter Untersteiner för omgångens största skräll så han var först i mål i bronsdivisionen med 21-oddsaren Max Bob.
– Härligt vi kunde vinna varsitt, då är vi med i matchen. Vi fick allt serverat, det kunde inte bli bättre, sa Peter Untersteiner.
Björn Goop avslutade V75-omgången med seger tillsammans med Daniel Redén-tränade Windy Ways som tidigt kom till ledningen och sedan försvarade sig tappert mot betrodda Geisha Sund.
– Det var David mot Goliat. Det var fajt, det var kul. Hon svarade ärligt och det var bra gjort. Hon har bra inställning och var bra förberedd, kommenterade segerkusken.
77 vinnare med sju rätt fick 617 275 kronor. Sex rätt gav 1 226 kronor och fem rätt 78 kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.