Eftersnack V75 Jägersro 29 oktober

109

v75 jägersro

Axevallatränaren Pär Hedberg och Stall Palema tog hand om de inledande loppen på V75.
Aron Palema imponerade stort för Johnny Takter.
Diva Deo var dunderfin i lärlingsloppet för stallets Linus Svensson.
– Vilka insatser! Nu får vi hem och öppna champagnen, sa Svensson.

Pär Hedberg tränar stall Palemas och Karl-Erik Benders hästar i Edsvära. Ett stall som Hedberg nådde sitt hittills bästa år med i fjol som tränare med nästan 3,6 miljoner intjänat.
På lördagen basade lärlingen Linus Svensson för trippen till Malmö. Två hästar var med i transporten och båda vann – med mycket plus i kanten.
Diva Deo var omgångens näst största favorit på V75, spelad på 50 procent.
35-årige Linus Svensson satt tvivelsutan också bakom den bästa hästen i lärlingsloppet. Det var liksom inget snack efter att stoet snabbstartat till ledningen.
– Jag var ren och skär passagerare – det är lätt med såna här hästar. Ledningen var min plan a, men hon går lika bra bakifrån, summerade Linus Svensson.
Segerkusken satt och kollade sig över axeln i den sista kurvan för att inte släppa ur konkurrenten i rygg.
– Jag hade kunnat vänta med att köra undan lite till men jag är ingen ”Örjan” (Kihlström). En enorm häst är det. Eter mål började hon bara klippa med öronen och var inte det minsta tagen. Jag är väldigt tacksam att jag får köra en sådan här häst. Tack så mycket Pär!  sa Linus Svensson med adress tränaren.
Pär Hedberg själv hade en lite lugnare dag hemma i Edsvära.
– Jag fick vara hemma och fira! hälsar Hedberg.

Aron en klassklättare?
I loppet dessförinnan hade Johnny Takter alltså segrat med Aron Palema. Det har strulat lite för fyraåringen och bara blivit tolv starter i livet. Segerprocenten är hög och med problemen ur världen kan det bära en bra bit upp i klasserna.
Det handlar om en riktig hårding. Nu fick Aron Palema tåga hela sista varvet i tredjespår och kunde enkelt slå klorna i ledaren.
– Han kändes fin hela vägen. Jag fick information om att han gjorde loppet själv förra gången också. Palema-teamet gör det bra och hästarna är fina, sa Johnny Takter.

Världsrekord av Piraten
On Track Piraten fick en resa i andraparet utvändigt i C.L. Müllers Memorial och plockade ner en jättetapper Takethem i ledningen.
Dalahästen är en evighetsmaskin som kom hem från en start i VM i USA för bara en vecka sedan. Efter några dagar hemma i Rättvik var det dags för hetluften igen i storloppet på Jägersro och åttaåringen gjorde igen besviken.
Segertiden 1.11,7 över 2640 meter med bilstart var lika med ett nytt världsrekord över distansen med startbil!

Goop vann Top 7-premiären
Silverdivisionen, V75-5, var ett premiärlopp för den nya spelsatsningen Top 7.
Varje lördag har spelarna ett lopp att ta ställning till där det gäller att pricka in de sju första hästarna i mål, i rätt ordning.
Och spelet fick en flygande start för alla som hade kalkylerat med Björn Goop som vinnare.Next To None Sib flög till täten och reglerade sedan loppet från start till mål.
– Han kanske är Sverige startsnabbaste häst. Han är ruggigt snabb när han är på det humöret som han var i just i dag – det var knappt så att bilen kom undan! berömde Goop stallhästen.
Tvåa från ledarens rygg slutade Sylvester D.K. och trea en starkt spurtande Sylvester America.
Tre system med sju rätt hittades på Top 7. Små system för under 100 kronor inlämnade i Spelbutiken Rio i Åmål, Havannamagasinet i Nora samt på atg.se. Utdelningen runt 400 000 kronor på vart och ett av systemen.

”Ingen stayerhäst”
I ett lopp över tre kilometer sågs storfavoriten Slide So Easy (53 procent) smygas igång från 40 meters tillägg. Flemming Jensen kunde köra som han ville med hästen som var huvudet högre konkurrenterna. Femte raka.
Under slutrundan fick Slide So Easy börja leta sig framåt i tredjespår och det gick lugnt tillväga när Jensen lät sjuåringen koppla grepp 50 meter före linjen.
– Det är ingen stayerhäst det här men han klarar det på sin klass, sa Jensen.
Tomas Malmqvists To Be Or Not To Be var rejäl igen och vann klass II-försöket efter en tung resa för Christoffer Eriksson. Thaiger Exclusive blev svaret i bronsdivisionen. Storfavoriten fick lägga av 1.09,3 för att komma till ledningen. Ansatt också under loppet men kunde ändå vinna enkelt för Peter Untersteiner.
Sju rätt på V75 betalade 405 kronor, medan det blev jackpot på både sex och fem rätt. Det vankas alltså dubbeljackpot i Eskilstuna nu på lördag. 69 potentiella miljoner till en ensam vinnare.

Föregående artikelVinn 69 miljoner på V75 på lördag
Nästa artikel”Jag vill att han ska prestera…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.