Eftersnack V75 Klosterskogen – Jätteskräll i Klosterskogen Grand Prix

114

jätteskräll i Klosterskogen Grand Prix

Gammal är äldst.
Elvaårige Pingus Vang svarade för en jätteskräll i Klosterskogen Grand Prix.
– Det är fantastiskt att få gå på trav med så mycket folk och få vinna det största loppet, njöt tränaren Sigbjörn Kolnes.

Påsktravet på Klosterskogen utgör på många sätt avstampet för storloppssäsongen i Norden.
Och publiken slöt som vanligt upp när den lilla 800-metersbanan med de snäva svängarna bjöd in till sin största dag för året med V75 och Klosterskogen Grand Prix för den äldre eliten.
Sportsligt stack väl huvudloppet inte ut över en vanlig svensk gulddivision, men stämningen runt banan gjorde att man kunde ana att travsportens högsäsong ligger på lut.
En säsong som började med en präktig knall.
Trashanken Pingus Vang har haft en brokig karriär hos många tränare runt om i Europa, där han alltid visat hög kapacitet, men stoppats upp av diverse skadeproblem och tävlat sporadiskt.
Som elvaåring nådde han nu sin största framgång hittills då han som en av fältets minst spelade hästar spurtade hem förstapriset på 300 000 norska kronor efter en smörresa i tredje par invändigt signerad Åsbjörn Tengsareid.
– Jag kände att vi skulle kämpa om segern hela vägen. Får hästen bara rätt löpning så har han motivation och kapacitet att vara med de bästa, berömde segerkusken innan raderpartner och tränare Sigbjörn Kolnes fyllde i:
– Hästen stod med en gaffelbandskada när vi fick honom, men det vara bara att jobba på och försöka få honom mot start. Han har en inställning som få hästar och idag tog vi av skorna och satte på dragskylappar, sedan klaffade det perfekt. Jag trodde att han skulle kunna vara med och kämpa i toppen om det klaffade och det blev som vi hade hoppats. Det är fantastiskt att få gå på trav med så mycket folk och få vinna det största loppet.

Kleppe Sauren mot Elitkampen
Vad heter Norges bästa kallblod?
Efter lördagen på Klosterskogen är det svårt att svara något annat än Kleppe Slauren. Nioåringen hade sin bästa säsong på tävlingsbanan i fjol då han sprang in över miljonen och rekordsänkte till 1.19,0 som tvåa i Elitkampen på Solvalla.
Rasens forne forne konung Tekno Odin var favoritspelad i Moe Odins Äreslopp, men liksom övriga chanslös att hänga med då Kjetil Djöseland tryckte på gaspedalen runt slutsvängen.
– Det är en jäkla krigare det här. Han var väldigt pigg i sista sväng, sedan ville jag inte köra galopp, så jag fick hålla gott i honom, kommenterade segerkusken/tränaren som hade kyla nog att bjuda på segergest trots att det gick på nålar över upploppet och nu har en ny tripp till Sverige i sikte sista söndagen i maj.
– Det är det som är målet. Det var en av de största upplevelserna jag haft med trav, att köra det loppet på Solvalla.

Siktar också mot Solvalla 
En annan häst som förgyllde fjolårets elitloppshelg var Waffle Cone då hon Europadebuterade med att vinna Treåringseliten för ston på löpningsrekordet 1.10,9.
I årsdebuten som fyraåring blev det betydligt lugnare tempo sedan Frode Hamre i egenskap av megafavorit fick styra i 1.17-fart första kilometern i Habibs Äreslopp.
Trots det hade den flyfotade amerikanskan fullt upp att hålla ifrån sig skuggande Gretzky B.R. och stallkamraten American Cheque i en virvlande avslutning.
– Jag kunde kanske ha kört fortare och inte låtit det bli så mycket speeduppgörelse. Jag visste att jag hade en häst som kunde speeda, men det gällde alla tre som var på linje. Vi körde väldigt fort sista biten, funderade Hamre och avslöjade att det närmast väntar ett nytt Solvallabesök 17 april.

Dubbel för Juel
Nästa storfavorit att infria var Twigs Briard som var betydligt mer överlägsen sina konkurrenter efter tidig ledning. Körande Jeppe Juel följde upp med att sätta dit egentränade Onceforall Face i stayerloppet och underströk hur han trivdes i vårsolen på Norges äldsta travbana.
– Det är fantastiskt. Man gläder sig varje gång man kommer hit och får känna närheten och entusiasmen från publiken, sade dansken som är en återkommande gäst denna tävlingsdag.
De svenska segrarna uteblev helt, istället utgjorde Olav Mikkelborg/Myhreng Jerker samt Dag-Sveinung Dalen/Etna B.R. de två sista pusselbitarna i en V75-rad som betalade 68 684 kronor för sju rätt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Romme Söndag 1 april
Nästa artikelV75 System till Multijackpoten på Rommetravet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.