Eftersnack V75 och Uppfödningslöpningen

23

uppfödningslöpningen

1.12,7!
Tvåårige jättetalangen Coin Perdu slog till med svenskt rekord när han på lördagen tog hem Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.
– Det är en underbar individ, sa segerkusken Erik Adielsson.

Med fyra imponerande segrar bakom sig fick Coin Perdu bära ett tungt favoritskap när startbilen började rulla inför den 88:e upplagan av Svensk Uppfödningslöpning. Både häst och kusk stod pall för trycket. När hästarna kom upp för varvning lämnade ekipaget andra par utvändigt och efter att ha tagit över ledningen i slutsvängen stegade Coin Perdu undan till mycket enkel seger.
– Det här var jätte-, jättekul! Det är alltid extra roligt när man har tagit dem hela vägen och det är många i teamet som betyder mycket. I just de här lägena är det Erik man får luta sig mot men ägarna som ger en förtroendet och hästskötarna som jobbar dygnet runt betyder oerhört mycket, sa hästens tränare Svante Båth.
För Svante Båth var det tredje segern i det klassiska loppet. För Erik Adielsson var det den första.
– Jag har sagt det förr och jag säger det igen; hatten av för Svante Båth. Jag är väldigt glad att jag får köra hans hästar, sa Adielsson, som kört Coin Perdu i samtliga starter.
– Det är en underbar individ alltså! Han var faktiskt inte tom i mål. Han tappade lite fokus sista 100 men han var aldrig helt tom
Tvåa i loppet kom Joakim Lövgrens Executive Caviar och trea slutade Tomas Malmqvist-tränade Dats Caballo med Christoffer Eriksson i sulkyn. Segertiden 1.12,7 över 1 640 meter med bilstart är en putsning av Denim Bokos fyra år gamla svenska rekord med två tiondelar. Förstapriset i Svensk Uppfödningslöpning uppgår till 700 000 kronor men då Coin Perdu är premiechansad får hans ägare det dubbla.

Bäst trots skor
I och med barfotaförbudet som trädde i kraft 1 december var det många experttippare som på förhand dömde ut Takethems chanser i gulddivisionen. Men den i vanliga fall barfotadansade hårdingen hade inga problem att springa fort även med skor. Trots en tuff inledning till ledningen hade den danske topphästen styrka att hålla undan till seger.
– Det är en fantastisk krigare. Jag har aldrig känt honom så fin som han var i dag, sa hästen tränare och kusk Steen Juul.
Tvåa bakom Takethem blev Peter Untersteiners Je t’Aime Express och Halmstadtränaren visade även upp sin fina fyraåring Isor Håleryd, som via en kraftfull avslutning från fjärde par utvändigt infriade favoritskapet i silverdivisionen.
– Det är en härlig motor i honom och han har visat hela året att han tillhör de bättre fyraåringarna. Han är lite extra, helt klart, sa Untersteiner.
Även favoriten i bronsdivisionen, Timo Nurmos-tränade Tjacko Zaz, levde upp till spelarnas förväntningar. Med Erik Adielsson i sulkyn ledde hästen från start till mål.
– Han är en drömhäst för oss kuskar, kvick och reglerbar, han är fantastiskt trevlig helt enkelt, sa Adielsson.
Bronsdivisionen var veckans Top 7-lopp och trots att jättefavoriten vann betalade sju rätt 456 817 kronor.

Treåring höll undan
I Johan Jacobssons Minne, där treåringar startar med 20 meters försprång till fyraåringar, blev det favoritseger genom Admir Zukanovic-tränade Stepping Spaceboy. Stefan Söderkvist körde till ledningen med treåringen och därifrån lämnade ekipaget konkurrenterna över upploppet.
– Han fortsätter att utvecklas hela tiden. Han är en jättefin häst, cool till sättet, en riktig löphäst, berömde Söderkvist.

Jätteskrällar inledde
Sjurättsutdelningen på V75 stack upp till 233 214 kronor trots att fyra favoriter och en andrahandare vann. Anledningen till det var två tunga skrällar i de lägsta klasserna. I klass I spurtade 34-oddsaren Flo Rida Sea till seger efter mycket dramatik. Loppet föranleddes av omstarter och när hästarna väl kom iväg galopperades det till höger och vänster samtidigt som det kördes friskt om ledningen. Men Erik Adielsson gjorde inga misstag bakom Henrik Södervall-tränade Flo Rida Sea som tackade för den fina resan genom att enkelt kliva fram till seger över upploppet.
– Det var ett otroligt konstigt lopp med sådan tidsfördröjning inför start och så många galopper i loppet. Men vi ska inte förringa segern. Den här hästen kan stå stolt på segerpallen, sa Erik Adielsson, som alltså gjorde hat trick inom V75.
– Det är svårt att vinna tre lopp på V75 och jag är otroligt ödmjuk inför det, sa segerherren.
I klass II fick V75-spelarna nästa kalldusch när 64-oddsaren Bonnies Celebrity och Christoffer Eriksson lurade favoriten Bullseye Pellini på segern precis på mållinjen.
– Helt jävla underbart! Jag tror på den här hästen, han har alltid varit bra men det har varit mycket strul, sa hästens tränare Carl-Otto Göransson.
Sex rätt på V75 betalade 352 kronor och femrättpotten fryser inne och läggs till nästa veckas sjurättspott. Då kan en ensam jackpotvinnare bli 43 miljoner kronor rikare.

Föregående artikelVinn 43 miljoner på V75 på lördag
Nästa artikelHär tar stall Brynäs hem första segern

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.