Eftersnack V75 Rättvik 6 augusti 2016

82

rättvik v75

Hemmaprofilen Hans R Strömberg var helt uträknad i Sommartravets final i Rättvik på lördagen.
En nästan ospelad häst satte alla på plats i dagens största lopp.
En häst med det i OS-tider passande namnet Olympic Torch.
– Vi pratade faktiskt om det i går kväll att det kunde vara ett omen! sa Strömberg efter skrällseger som sköt upp utdelningen i över fyra miljoner kronor för sju rätt.

Sommartravet avslutades i regn på Rättvikstravet med en av banans allra största profiler i värmande huvudroll inför drygt 7 500 personer på plats.
Efter att under dagen ha lotsat in stallstjärnan On Track Piraten till en andraplats bakom favoriten Volstead i guldloppet – ställde 63-årige Hans R Strömberg saker och ting på sin spets i Sommartravets final med 300 000 kronor till vinnaren.
Olympic Torch – den olympiska facklan – kom loss från ett invändigt läge på den sista bortre lånsidan i fältet med 15 hästar och fick fritt spurtutrymme i mitten av upploppet.
Olympic Torch – en enprocentare på V75 – kunde ta sig förbi ledande andrahandsfavoriten Sahara One i de sista stegen.
Hans R Strömberg äger hästen själv tillsammans med många delägare.
– Det är lyckliga grannar som är med! Hästen har faktiskt varit jättebra på slutet och sprang senaste loppet med punktering. Så han har visat jättefin form. Jag fick rygg på Thomas Uhrberg (Conrads Definitif) och var i valet och kvalet om jag skulle gå 700 kvar. Men jag gick tillbaka, och så löste det sig på upploppet med små marginaler, sa den mycket nöjde travtränaren från Rättvik.

Sju miljoner till Vällingby
Tur och skicklighet krävdes förstås för att få sju rätt i omgången.
Kanske bidrog skrällhästens olympiska namn till någon av de rätta raderna?
Sju rätt delade ut drygt fyra miljoner för sju rätt och ett andelsspel med 16 andelar hos spelbutiken Hedlunds i Vällingby tog för sig det mesta av kakan. 16 andelsinnehavare delar på 7,1 miljoner kronor.

Kihlström glömde och vann
I Ego Boys Minne, gulddivisionen, hände lite i kulisserna före loppet. Volstead, dagens tyngsta favorit spelad på 80 procent (!) på V75 brukar vara utrustad med en så kallad huvudstång.
Skötaren Magdalena Eriksson stod vid sidan och ville sätta på utrustningsdetaljen sekunderna före start men Örjan Kihlström dök aldrig upp med hästen.
Det blev en kassaskåpssäkert ändå för Volstead som vann med mycket energi sparat efter att tidigt ha körts till ledningen. Ett bra genrep inför miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla senare i augusti.
Örjan Kihlström efter loppet:
– Faktum är att han skulle ”slåss” med mig i 500 meter i värmningen så jag hade fullt upp med det och glömde faktiskt bort huvudstången. Men det var ju rätt lugnt ändå. När han får springa på innerspår är det inga bekymmer. Jag vet inte om han var sur på de andra hästarna eller vad han höll på med riktigt. Han kändes fin i loppet i alla fall och vann med tussarna kvar, sa Kihlström.
Hemmaprofilerma On Track Piraten och Hans R Strömberg var inte långt efter i mål efter att ha dragit upp spurten som sista ekipage 800 kvar.

I övrigt noterade vi att…
…Reijo Liljendahls Mellby Apollo (16 procent på V75) skulle visa sig segermogen i andra starten sedan i januari. Ulf Ohlsson styrde på direkt från spår åtta och blev släppt till ledningen efter 400 meter och reglerade därefter silverloppet efter behag. Svante Ericssons Al’s Winnermede var stor favorit trots bakspår och fick inte spräcka årets segernolla nu heller men spurtade tung till andraplatsen.
…Marcus Hultman tog karriärens första ”riktiga” V75-seger i klass II med Färjestads-kollegan Per C Johanssons fartfyllde Ilikeitlikethat. Efter en pangstart till ledningen bakom bilen spårade femåringen i spänstig stil till mål. Lite farligt såg det ut när vinnaren drog ut ett spår i början av upploppet.
– Nät Jormas häst tröttade trodde han att det var klart och bröt ut och då fick jag hjärtat i halsgropen! förklarade Hultman,
Tiger Woodland var inte långt efter som tvåa.
…påpassade Örjan Kihlström faktiskt levererade omgångens näst största skräll. Tvåprocentaren Faith Hill (Stefan Melander) hamnade i sjätteparet invändigt från ett tolftespår i volten i bronsloppet och dök upp längst ut i banan strax före mål!
…övriga vinnande hästar på V75 var Ulf Stenströmers Donato E. (Ulf Ohlsson) och Björn Röcklingers Get a Winner (Ulf Eriksson).
…utdelningen för sju rätt på V75 blev 4 081 602 kronor, sex rätt gav 10 371 och fem rätt 320 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.