Eftersnack V75 Romme – 4 155 personer kom till Rommetravet

116

4 155 personer kom till Rommetravet

Dalarnas fyrbente hjälte har varit med i Olympiatravets final de tre senaste åren.
På påskdagen säkrade tioårige On Track Piraten sin fjärde finalplats i storloppet.
4 155 personer kom till Rommetravet och fick se Hans R Strömberg ta emot pris av hästens fadder, förra simhopparen Anna Lindberg.

Rommeheatet över 2140 meter kördes som den tredje V75-avdelningen på Rommetravet på söndagen.
Det var också Olympiatravets första deltävling och vrålet från publiken när On Track Piraten säkrade en plats i fältet på Åby 28 april blev minnesvärt.
Det stod och vägde hela upploppet och det var först i de sista stegen tioåringen kunde slå klorna i favoriten Zenit Brick och ledaren Digital Ink.
On Track Piraten har nu tagit 27 segrar på V75 och tangerar därmed värmländske Callits segerrekord bland varmbloden i travets elitserie.
Efter downperiod i höstas trodde många att hästen passerat sitt bästa.
– Jag har då aldrig tvivlat. Det är jättestort att få vinna så här på Romme där han alltid går bra. En fantastisk häst som levererar hela tiden…det går inte att vara annat än tacksam, sa Hans R Strömberg i vinnarcirkeln.

Stort jubel
On Track Piraten hade spår ett bakom bilen och Rättvikstränarens plan var att försvara innerspåret. Robert Bergh kunde dock ganska lätt glida till ledningen och tilläts bestämma första varvet till beskedliga 1.14,5 med Digital Ink.
Björn Goop gled snabbt fram med favoriten Zenit Brick och på den sista bortre långsidan skruvades tempot upp då Robert Bergh försökte göra utvändige konkurrenten mör.
Bakom skuggade Hans R Strömberg som passade på att backa och lyfta ut i luckan som uppstod 500 meter från mål och hästen med nio liv klarade lite oväntat av att kriga ner tätduon.
Stort jubel utbröt när On Track Piraten stack nosen först.
– Jag trodde inte att han skulle rå på dom, för de hade ju fått bestämma lite där framme. Men han var jättestark alltså. Hästen går in sin hage med en kompis och gör inte så mycket mellan starterna. Så livet leker för både han och mig och alla runt omkring, sa den populäre segerherren i den gula dressen.

Månprinsen värst som vanligt
Elva år gammal lär Månprinsen A.M. ha ett ännu ett toppår framför sig. Kungen bland kallbloden lekte under dagen hem en final i Dubbelcupen för sin tränare Gunnar Melander. Månprinsen hade tillägg att hämta in och Melander valde den här gången att lyfta ut sin häst i tredjespår 900 meter från mål. Elvaåringen såg ut som en vinnare redan när han kom fram i spåren 600 meter från mål några hack utanför ledande Eldvin och i dödens gående Smedheim Solan.
Segermarginalen skrevs till sju längder och det fanns en hel del krafter sparade på 1.23,2 över 2180 meter.
– Han bara stack undan, det var åkandes som man säger. Det är en fantastisk häst! sa Gunnar Melander som avslöjade att kallblodskungen har två tänkbara lopp framöver: ett V86-lopp på Bergsåker 11 april och Vårbjörken på Umåker V75 lördagen 21 april.
– Sedan siktar vi naturligtvis mot sista helgen i maj, sa Gunnar Melander syftande på Elitkampen på Solvalla.

Oanseligt krutpaket
En grovjobbare med en något ansträngd stil stod för en av dagens bästa prestationer i silverdivisionen.
GlobalSatisfaction hade inte startat på ett år på grund av skada då han fick börja tävla igen i februari. Sexåringen ser inte särskilt bra ut från sidan men är uppenbarligen riktigt bra.
Under söndagen bärgades andra raka segern i V75 från positionen utvändigt ledaren. Körande Ulf Ohlsson körde bara undan med några retfulla längder den sista biten. Ett krutpaket.
– Det är inte lätt att vinna från dödens och nu har han gjort det två gånger i rad. Jag har sagt hela tiden att det blir en guldhäst. Nu är han klar för silverfinalen på Solvalla i alla fall och sedan får vi se hur utvecklingen blir, sa Timo Nurmos.

I övrigt noterade vi att…
…den lägsta klassen (klass II) vanns av Djorkaeff Sisu med Erik Adielsson i sulkyn. Svante Båth tränar femåringen som fick gå med i rygg i tredjespår på den sista bortre långsidan från fjärdeparet utvändigt och vann ett ganska ihåligt lopp med många galopper.
– Han har lite problem med tekniken och jag vill lyfta fram hästen som verkligen fick koncentrera sig för att hålla ihop travet sista 200, kommenterade Erik Adielsson.
…en riktigt bra insats ledde till seger i stoloppet på V75-kupongen. Jorma Kontio körde Timos Nurmos Ile Saint Louis och såg till att styra upp i dödspositionen varvet från mål. Efter att ha knäckt ledaren var stoet ett tag slagen av överraskningen Diamond Of’Em på upploppet men sträckte ärligt på sig sista biten. Storfavoriten Well Done La Marc fastlåst.
…Ulf Ohlsson tog en dubbelseger på V75. Efter en galoppfylld inledning gjorde han slag i saken direkt från bakspåret med favoriten Sir Q.C. och dök till ledningen 1400 meter till mål. Catarina Lundströms häst skulle visa sig helt överlägsen.
…det inte var något snack om att Axevallatränaren Ulf Stenströmers Handsome Brad var bästa hästen i det avslutande bronsloppet. Carl-Johan Jepson satt bakom.
…sju rätt denna omgång med samlade miljoner delade ut 2398 kronor, sex rätt blev värt 23 kronor och i kolumnen för fem lyste ordet jackpot. Pengarna flyttas vidare till V75-omgången på Solvalla lördagen den 7 april då en ensam vinnare kan bli minst 54 miljoner kronor rikare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat och startlista till Romme 1 april 2018
Nästa artikelÖrjan Kihlströms ryggproblem

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.