Eftersnack V75 Skellefteå 8 oktober

35

victory bonsai

Först vann han med finske topptravaren Victory Bonsai.
Sedan satte han banrekord med jätteskrällen Höwings Star.
Blåvite toppkusken Mika Forss spelade huvudrollen i lördagens V75-omgång.

Efter veckor med favoritparader och låga utdelningen blev utgången den motsatta när V75-cirkusen gästade ett kylslaget Skellefteå. Favoriterna svek och efter att flera riktiga överraskningar slagit till stod det klart att alla jackpotmiljoner går vidare till nästa veckas omgång, då 69 miljoner kronor väntar i sjurättspotten. Redan i den inledande silverdivisionen krossades många spelares drömmar när megafavoriten Bravo Navarone klippte i galopp. Men vinnaren Victory Bonsai behöver inte be om ursäkt för sin triumf. Från spår åtta bakom starbilen fick han ett blytungt inledningsvarv till ledningen men trots det höll den Heikki Korhonen-tränade femåringen undan.
– Den här hästen är mycket bra. Jag tror att han kommer att tävla i toppen nästa år, sa Mika Forss.
Victory Bonsai var andrahandare och därmed ingen stor överraskning för spelarna. Det var däremot Mika Forss andra V75-vinnaren. Spelad till tre procent krossade Ingemar Hultqvist-tränade Höwings Star motståndet från spår tolv över kort distans i bronsdivisionen. Segertiden 1.11,8 är nytt banrekord.
– Jag trodde att det skulle bli svårt från tolfte men hästen gick bra och vann. Det här var en skön lördag, konstaterade den finske toppkusken glatt innan han lämnade Skelleftetravet för att bege sig mot Hamburg och söndagens Grosser Preis von Deutschland.

Spelad under en procent
Det var inte bara Mika Forss som skrällde. Omgångens riktiga kalldusch för spelarna kom i klass II. Där höll favoritspelade auktionsdyringen Bungle Rain strålande efter att ha utsatts för elak press i ledningen. Men strax före mål tvingades han och kusken Ulf Ohlsson se slaget förlorat när det treåriga stoet Global Teardrop spurtade förbi. Den smygkörde jätteskrällen var spelad till mindre än en procent och delade ut 87 gånger pengarna på vinnarspelet.
– Jag skulle bara försöka hänga med i Uffes rygg hela vägen och vi fick ju rygg på Uffe, fast Eriksson och inte Ohlsson som planerat, sa kusken Per Linderoth efter att ha hittat loss från tredje par invändigt med den Kenneth Thelin-tränade treåringen.

”Otroligt stort för mig”
I Lördagsloppet blev det också ett glatt vinnarodds. 22 gånger insatsen fick de som spelat på spurtvinnaren U.Bergs Oppzi och Krister Söderholm.
– Vi är inte förvånade. Vi trodde faktiskt förra gången att vi skulle kunna vara med där, men nu tog vi det i dag istället, sa tränaren Mikael Melefors.
I Stig Lindmarks Styrkeprov över mustiga tre varv visade sig Bullyoung starkast. Tränaren Robert Bergh hade gett Kenth Åkerlund förtroendet att köra och det var en glad Bergsåkerstränare som kom till intervjumikrofonen.
– Att köra den här hästen var så underbart så det finns inte. Det här är otroligt stort för mig, sa Åkerlund.
Skelleftetravet är en av två banor i landet med open stretch. Men till skillnad från Åbys två extraspår på upploppet har Norrlandsbanan bara ett. Det utnyttjade Tone Merete Pettersen-tränade Junifaks när han, något motvilligt, slog favoriten Myr Faksen med en läpp i Steggbest Minne.
– Det är precis lagom lång upplopp för han ska inte ha allt för mycket dagsljus den här, skämtade segerkusken Erik Adielsson.

SM och superjackpot
Timo Nurmos-tränade Erik Sting var den enda V75-favoriten som lyckades infria spelarnas förväntningar när han framlotsad av Jorma Kontio gick vinnande ur klass I. Det var jackpot på V75-spelet men då ingen lyckades pricka in samtliga vinnare går alla sjurättsmiljoner vidare till nästa veckas tävlingar på Åby. Då väntar SM-tävlingar och engigantisk sjurättspott på hisnande 69 miljoner kronor.

Föregående artikelHan hjälpte läsarna till 26 620 kronor
Nästa artikelSvenskarna vann tyska storloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.