Eftersnack V75 Solänget 17 september

67

westerholm

Han är stortränarens son och tar för sig allt mer.
25-årige Nicklas Westerholm – son till Robert Bergh – plockar ut proffslicensen i november och presenterade sig på lördagen med en V75-seger med egna hästen Ola Montana.
– Det var en joggingtur som vanligt med honom, sa Westerholm efter segern i klass II-försöket på Solänget.

Solängets travbana i Örnsköldsvik bjöd in till V75 med dubbeljackpot på lördagen och omsättningen klev över hundra miljoner kronor.
De riktiga skrällarna uteblev och belöningen för sju rätt stannade vid 7 944 kronor.
Nicklas Westerholm och Ola Montana jagade tredje raka segern tillsammans men hörde bara till skaran outsiders i klass II-loppet.
När Jorma Kontio kom dånande med storfavoriten Linus Boy valde han att släppa ifrån sig ledningen på den första bortre långsidan.
600 meter från mål galopperade ledaren och i den sista kurvan kunde Westerholm krypa ut i andraspår med Ola Montana som avgjorde utan problem.
– Jag ville gärna köra i ledningen för jag tyckte att Jormas häst hade svårt i provstarterna. Men det blev så att jag släppte ändå eftersom det var 2640 meter och i ett lite ihåligt lopp trodde jag att det skulle lösa sig. Det var tacksamt att vi fick fritt, sa Nicklas Westerholm som driver en verksamhet med sambon Elinor Lindberg nära Avesta i Dalarna.

Proffs i november
I slutet av november plockar 25-åringen ut proffslicensen och det viskas om att det eventuellt kan vara på gång att han tar över pappa Robert Berghs gamla gård i Sundsvall.
Ola Montana kom från proffsträning i Skåne under fjolåret och fyraåringen har på kort tid tagit tre raka segrar med Nicklas Westerholm i sulkyn.
– Man känner att det är mycket kvar att ta av honom. Hästen kommer bara att bli bättre och bättre och i dag kändes det som en joggingtur som vanligt.

Lovade seger – med förbehåll
Norske amatören John Mogset är en friskus. Han tog hem kallblodsloppet Säterbests Minne med Pave Faks – vilket han också hade gått ut och lovat på förhand.
– Jag sa att vi skulle vinna utan galopp och nu travade han hela vägen. Han har fin kapacitet och har mött hårdare hästar än så här så jag kunde vara optimistisk på förhand, sa John Mogset.
Ulf Eriksson satt bakom den galopplystne femåringen och svarade för en fin kuskinsats. Pave Faks fick trampa igång i sin egen takt från innerspåret då startmomentet varit hästens ömma punkt. Ulf Eriksson lyfte därefter ut sin häst direkt för att inte bli fast och satte av mot täten.
Väl i ledningen reglerade Pave Faks fjortonhästarsfältet och ett litet ryck i den sista kurvan blev utslagsgivande.
– Bröderna Mogset har fått hästen att mogna och nu är han som en snabbloppare ska vara, summerade Eriksson.

Fyra segrar till Ohlsson
Ul Ohlsson knep fyra segrar i Örnsköldsvik varav två kom på V75-spelet. Båda med hästar tränade av Solvallas Reijo Liljendahl.
Det kördes frisk om täten i den inledande bronsdivisionen vilket utnyttjades direkt av Ulf Ohlsson som satt bakom loppets knappe favorit Danne Edel.
Landets mestvinnande kusk gjorde tidigt slag i saken och styrde mot ledningen efter 600 meter med den segstarke sexåringen och drog sedan musten ur konkurrenterna. Segermarginalen skrevs till en och en halv längd före Il Sånna som fullföljde bra utvändigt ledaren.
I anrika Silverörnen, gulddivisionen, hittades dagens mest spelade häst. Reijo LiljendalsShadow Woodland (63 procent) har gått bra i några av de större loppen i Norden i år och mot ljummare motstånd på lördagen stod hästen i en klass för sig.
Ulf Ohlsson styrde till ledningen i den första kurvan och fick sedan styra och ställa.
– Har man en väldigt bra häst är det ofta att du får bestämma tempot lite. Han var värd den här segern, sa Ohlsson.

Svensson aldrig orolig
Måldomarnämnden tittade lite extra på löningsfilmen i V75-2 där Henrik Svensson var först i mål med All Time la Marc. Hade Sundsvallstränaren tagit sig ut snävt från den tröttnande ledarhästen rygg 500 meter från mål var frågan.
Men domarna friade.
– Det var inte trångt på något sätt så jag kände mig egentligen aldrig orolig, sa Henrik Svensson.

2 x Kontio på dubbeln
Jorma Kontio tog hand om de två sista V75-avdelningarna. Tillsammans med Timo Nurmos Alan Wadd såg finländaren till att sno åt sig ledningen efter 500 meter efter tuff forcering.
Mika Haapakangas från Umåker tränar Kontios andra vinnare Special Promise som knappt men säkert satte huvudet först efter ett lopp i andraparet utvändigt.
7 705 system hittade alla vinnarna och belönades med 7 944 kronor för sju rätt och 72 kronor sex rätt. Femrättsutdelningen uteblev och skjuts av som en jackpot mot Solvallas V75-tävlingar nästa lördag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat söndag 18 september från Bjerke
Nästa artikelSvanstedts stjärnhäst vann storlopp – i USA

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.