Eftersnack V75 Solvalla 13 februari

35

image

I V75 Champions möts de 15 kuskar som vann flest lopp på V75 under det gångna året.
Örjan Kihlström var V75-giganten i fjol, men det var Torbjörn Jansson som tog hem loppet V75 Champions under lördagen.
– Neon Face var otroligt bra i dag och det är klart att segern var jätterolig, sade segerkusken.

Tillsammans med Stig H Johanssons Neon Face hittade Torbjörn Jansson till ledningen och stoet kom inte att bry sig om de namnkunniga motståndarna, som främst bestod av Hans R Strömbergs On Track Piraten. Torbjörn Jansson höll ett jämnt, hårt tempo som grillade köhästarna rejält. On Track Piraten fick en tuff löpning ute i tredjespår sista 1 200 meterna och han orkade inte mer än till ett tredjepris efter att ha travat de avslutande 1 800 meterna efter 1.11,8 för körande Johnny Takter. Örjan Kihlström då? Han körde Nu I Nu som startgalopperade.
– Jag har kört det här loppet minst 30 gånger och aldrig vunnit så det var väl på tiden. Jag hade en otroligt bra häst för dagen och hon kämpade på hela vägen in till linjen. Jag var givetvis orolig för On Track Piraten, men sista biten syntes det att han var trött, sade Torbjörn Jansson efter den efterlängtade segern.
200 000 kronor var segern värd och man kom i mål på 1.14,0/2 140 meter voltstart. Detta var även SHL-loppet och det var Linköping som hade lyckan på sin sida att bli lottade på Neon Face.
Stig H Johansson tog hem två V75-segrar denna lördag. Tillsammans med Scellino Luis hittade Johnny Takter till ledningen en bit in i loppet och i den positionen vägrade Scellino Luis släppa förbi sig någon. Hästen, som slutade femma i ett lopp i Frankrike självaste Prix d’Amerique-dagen, visade att resan tagit på krafterna.
– Det är en väldigt fin travare. Jag körde honom som unghäst och gillade honom redan då. Han stod i Danmark och jag rekommenderade Erik Adielsson att köpa honom. Det är kul att det hela blev lyckat, sade Takter.

Omöjlig i lärlingsloppen
Oskar J Andersson tillhör det absoluta toppskiktet bland Sveriges lärlingar. Nu vann han lärlingarnas V75 Champions med Peter Untersteiners Jetset. Efter en sisuladdad avslutning blev segern till slut säker och det här var en ganska känslosam triumf för talangen.
– Jag kände Joakim väldigt bra och vi hängde en hel del ihop när jag var nere i Halmstad. Att få vinna med den här hästen betyder mycket och jag hoppas att Joakim såg oss från sin plats, sade Andersson.
Joakim Sandkvist var en lovande tränare och kusk som gick bort under tragiska omständigheter 2014, endast 28 år gammal. Jetset var i träning hos Sandkvist och en stor del av jobbet bakom Jetsets framgångar är hans förtjänst.

Två segermaskiner vann igen
Petri Puro har en förmåga att träna fram otroliga talanger. Commander Crowe, Pato, Camilla Highness för att nämna några. Nu kan han ha tagit fram ytterligare ett ämne för de större loppen. Master Crowe tog karriärens nionde seger på elva starter tillsammans med Peter Ingves. Efter en resa i fjärde utvändigt fick ekipaget börja röra på sig i tredjespår med knappa varvet från mål. Trots att värste motståndaren Valeur såg stark ut in mot upploppet kopplades segergreppet kort före mål.
– Avslutningen han svarade för i dag var grym! Hästen visade verkligen att han ville vara först och man kan inte annat än gilla honom, sade körande Peter Ingves.
Robert Bergh fick in Michelangelo Ås i träning under sommaren 2015. Hästen började starta i december och inför lördagens start hade han gjort fem starter i nya regin med fyra segrar och ett andrapris som resultat. Nu kom femte raka segern.
– Han har verkligen gjort det bra. Det känns som att det finns fortsatt utveckling i honom också, i dag körde jag exempelvis med brodd i skorna. Det kan bli riktigt fint det här, sade Bergh.

I övrigt…
…tog elvaårige Spring Erom hem gulddivisionsfinalen tillsammans med Örjan Kihlström. Tränar gör Dan Widegren, som var överlycklig.
– Jävlar vad bra han var i dag, rent utsagt. Örjan gav honom en perfekt resa och med tanke på hur fin han har känts i träningen förstod jag att det skulle kunna gå riktigt fint i dag. Härligt, utbrast Halmstadtränaren.
…vann Augustus F. den inledande avdelningen genom taktiken spets och slut. Stefan Söderkvist körde, Helena Burman är det som tränar.
…blev det miljonutdelning på V75. 17,94 system hade sju rätt, vilket gjorde att utdelningen blev hela 1 257 672 kronor. Sex rätt gav 7 188 kronor och för fem rätt fick man 363 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.