Eftersnack V75 Solvalla söndagen den 1 mars

34

v75 solvalla söndag 1 mars

Johan Untersteiners Sciacallo O.M. fortsätter att imponera. Tre starter på svensk mark har resulterat i lika många segrar.Foto av LARS JAKOBSSON

Tre segrar på tre starter.
Italienaren Sciacallo O.M. har gjort allt rätt sedan han kom till Sverige och Johan Untersteiner.
På söndagen utklassade han motståndet i V75 på Solvalla.
– Han är anmäld till Kungakannan och Sprintermästaren och vi ska göra ett försök att komma dit, sa Halmstadtränaren.

Sciacallo betyder schakal på italienska och allt talar för att ”Schakalen” blir att räkna med i de stora fyraåringsloppen senare i år. De två första segrarna på svensk mark tog han från bakspår men när han nu hade spår fem bakom startbilens vingar tryckte Johan Untersteiner av från start.
– Jag hade bestämt mig för att prova lite från start i dag. Han är ingen superraket men kan öppna bra och framför allt var det bra att han sedan kunde lugna ner sig i ledningen, sa Untersteiner.
Inledningsvarvet avverkade på 1.16,3 innan tempot åter drogs upp på slutvarvet. I mål stannade klockorna på 1.13,7 (2 140 meter).
– Det gick undan rejält under slutrundan men jag satt bara och höll i mig och det kändes som att han hade mycket luft under vingarna i mål.
De tyska ägarna var på plats på Solvalla och de var rörda till tårar i vinnarcirkeln. Det lär bli mer av den varan vad det lider.
– Han blir bara bättre och bättre för varje start, sa Untersteiner.

Redéns ston fixade dubbel
Daniel Redéns Bostonz Credit spelades till omgångens största favorit efter den övertygande triumfen i stoeliten för en vecka sedan. Det favoritskapet bar det klassiga stoet med den äran. Från 20 meters tillägg kördes hon till ledningen 1 200 meter från mål och även om Promise Me och Joakim Lövgren blev närgångna den sista biten var segern aldrig i fara.
– Visst var det fight och Jockes häst gjorde ett väldigt fint lopp, men faktum är att min häst hade lite kräm kvar i mål. Jag drog aldrig huvan för det kändes som att vi hade det under kontroll. Det var en stark rackade det här, sa kusken Erik Adielsson som körde hästen för första gången.
I det efterföljande försöket i diamantstoet slog Daniel Redén till igen. Den här gången var det Trinity Zet som med Björn Goop i sulkyn tog en övertygande seger från positionen utvändigt om ledaren.
– Fantastisk vad hästarna går bra! Trinity utvecklas enorm för varje start. Hon är så oöm för positioner, det är det som är så härligt med henne, sa Redén.

Svenskt rekord av Zonguldak
Veijo Heiskanens Lover Face var singelstreckad på många V75-kupongen men han fick nöja sig med andraplatsen bakom en enorm Zonguldak. Den Stefan Persson-tränade sexåringen tvingades lägga mycket krut för att komma till ledningen och varvet från mål fick han storfavoriten över sig. Det bekom honom inte och redan halvvarvet från mål hade han avgjort.
– Wow! Han var fantastiskt bra, berömde kusken Björn Goop.
Zonguldaks segertid 1.12,6 är en putsning av Maharajahs svenska rekord över 2 140 meter (voltstart) med en tiondels sekund.

Mr Perfect levde upp till namnet
Jim Oscarsson har tagit fram flera stjärnor genom åren och i treårige Mr Perfect har han en ny topphäst i vardande. Då Oscarsson semestrar i Florida fick Örjan Kihlström sköta tömmarna och han serverade den talangfulle treåringen ett fint lopp i andra par utvändigt. På den sista bortre långsidan gled han ut i tredjespår och över upploppet var det spel mot ett mål.
– Jättetrevlig häst på alla sätt och vis – mysig att köra och okomplicerad. Han visste precis vad han skulle göra. Man kan säga att han gjorde skäl för namnet, sa Örjan Kihlström, som fick vända upp för segerdefilering ytterligare två gånger.
Det såg Stefan Hultman-tränade duon Random Shot och Sebastian Sund till.
– En fantastisk dag, konstaterade trippelsegraren.
På V75 betalade sju rätt endast 558 kronor. Både sex- och femrättspotten går vidare till V75 på Bergsåker på lördag. Då kan en ensam jackpotvinnare håva in 34 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.