Eftersnack V86 12 oktober 2016

32

uncle lasse

Klasshästen Uncle Lasse förgyllde onsdagens V86-omgång genom att krossa sina kullbröder på Solvalla.
– Nuncio får hålla i hatten nästa år, så tränaren Stefan Melander.

Än är det en bit kvar till Stefan Melanders elitloppsvinnare Nuncio men även Uncle Lasse kan sorteras in under rubriken ”Nordamerikanska superhästar”. Fyraåringen har gått från klarhet till klarhet under sin första säsong i Sverige och när han nu gick ut i Solvallaserien på hemmabanan fortsatte han på den inslagna vägen.
– Han gör ju topplopp varje gång, sa Örjan Kihlström, som lämnade andra par utvändigt när hästarna kom upp för varvning och kort senare landade utvändigt om ledande finländaren Workout Wonder.
– Det blev ett väldigt lugnt förstavarv så jag tänkte att vi får väl köra på lite under slutvarvet. Det brukar bli mentalt jobbigt för hästen invändigt om den utvändigt får lite övertag och det kändes rätt så tidigt att vi skulle slå ledaren.
Stefan Melander sparade inte på lovorden efter Uncle Lasses uppvisning.
– Det här är en ruggig, fruktansvärt bra häst! Han har sådan teknik, så lätt för sig, han bara joggar.

Derbytrean slog USA-stjärnan
Solvalla delade på V86-omgången med Jägersro och Uncle Lasses nordamerikanske rival Habitat, med 9,5 miljoner kronor på vinstkontot, gjorde Sverigedebut på Malmöbanan efter nästan ett års tävlingsuppehåll. Fyraåringen spelades till favorit men fick nöja sig med andraplatsen bakom derbytrean Day Or Night In, som gick undan till mycket enkel seger efter att Johan Untersteiner fått bestämma tempot i ledningen.
– Det blev lite tempoökning när Habitat kom upp utvändigt 500-600 meter kvar och han såg stark ut. Men vi hade fått köra sakta på mellanvarvet så det fanns krafter kvar och min häst gick undan enkelt till slut. Det här var ett bra kvitto inför Breeders’ Crown, sa Halmstadtränaren.

Enkelt för felfri stjärna
Treåringskullens kanske mest kapabla sto, Roger Walmann-tränade Caddie Lisieux, har galopperat bort enorma pengar. Under säsongen har hon gjort bort sig i uttagningslopp till såväl E3 som Svenskt Travoaks. Men när hon på onsdagen genrepade inför uttagningarna till Breeders’ Crown höll hon ordning på benen och då stod kullsystrarna i anrika Gay Gals lopp utan chans. Varvet från mål aviserade Kenneth Haugstad anfall och efter att ha fått fin draghjälp av Gatelink lämnade Caddie Lisieux konkurrenterna över Solvallas upplopp.
– Jag trodde kanske att hon skulle bli stressad av omstarten men i dag var hon jättelugn och fin. I sista sväng hade jag mycket att åka med och när jag manade på henne bara försvann hon ifrån dem. Nu får vi hoppas att hon sköter sig nästa söndag. Jag ska inte säga åt henne vad det är för lopp som väntar, skämtade Kenneth Haugstad, som även tog hem V86-omgångens andra treåringslopp på Solvalla, Locomites lopp, med en Roger Walmann-häst.
Destiny Am spurtade starkt och vann med liten marginal före stallkamraten Bucks To Burn.
– Jätteroligt att han fick sätta nosen först för han har kämpat och gått bra hela året. Och det är samma ägare på hästarna så bucklan kommer hem oavsett, sa Roger Walmann glatt.

”Fint intryck”
Även Jägersropubliken fick se en lovande treåring i New Lexington. Conrad Lugauer bytte andra par utvändigt mot ledningen med ett och ett halvt varv till mål och när han bad sin häst öka tempot vid upploppets början fick förföljarna se sig ifrånsprungna.
– Han kändes bra hela vägen och avlutade starkt, konstaterade Conrad Lugauer.

76-oddsare chockade tränaren
På Solvalla vann även Lutfi Kolgjinis Pandora Face, som tog karriärens första seger i 28:e starten efter att ha bombat till ledningen tillsammans av Kaj Widell. Och på Jägersro vanns övriga V86-lopp av Helena Burman-tränade Augustus F. (Adrian Kolgjini) och dunderskrällen Tinamo Jet.
– Det var längesedan jag var så chockad, sa 76-oddsarens tränare och kusk Björn Lindblom.
På V86-spelet betalade åtta rätt 41 033 kronor. Sju rätt gav 329 och för sex rätt fick man 25 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.