Eftersnack V86 13 januari 2015

110

image

En seger på V75 och en på V86.
Och det i blott femte starten som tränare.
Men så har 18-åriga Emmy Hansson från Sollefteå en häst lite utöver det vanliga också.
Google Håleryd visade klassen igen i Solvalla V86 på onsdagskvällen.
– Helt sjukt vilken häst vi har! jublade Emmy.

Kvällen före julafton hade sexårige hingsten Google Håleryd uppvisning i ett trekilometerslopp i V75 på Bergsåker.
Formen satt i till onsdagen då Sollefteåhästen krossade sina motståndare i V86-avslutningen.
Emmy Hansson går sista året på naturvetenskapliga programmet på gymnasiet och hade tagit ledigt för att rutta tur och retur Stockholm med sin häst på onsdagen.
Hon vände hem med en seger värd 60 000 kronor sedan Google Håleryd hemfört 2640 metersloppet (V86-8) vid tiotiden på kvällen med Per Linderoth i sulkyn.
Emmy Hansson plockade ut amatörlicens i fjol då pappa Göran lämnade över taktpinnen till dottern. Tre hästar finns i stallet och otursförföljde Google Håleryd är förstås stjärnan.
– Nu blir det lätt att köra hem igen. Han är helt fantastisk! sa Emmy Hansson som drömmer om en start i Harper Hanovers lopp på Solvalla med fuxen.

Häst med gott självförtroende
Per Linderoth har suttit bakom vid de tre segrar sedan i början av december då Google Håleryd fick upp ångan igen efter att ha varit nära att dö i tarmvred i maj i fjol
– Det är en skön individ med gott självförtroende. Jag har tjatat ett tag om att få köra honom barfota och vi får hoppas att det blir tillfälle till det i vår, sa Bergsåkerstränaren.

Fin comeback av Windy  Ways
Örjan Kihlström och Daniel Redén är en duo i toppform. Kilhlström tog fyra segrar under kvällen på Solvalla varav tre med hästar från det redénska stallet.
På V86 blev det en dubbel för herrarna.
Ett insektsbett (!) stoppade sexåriga stoet Windy Ways i fjol och loppet på Solvalla var det sexåriga stoets första sedan i augusti. Daniel Redén har hästarna rejält i ordning för dagen och frånvaron till trots bara sköljde Windy Ways över fältet i spåren genom den sista kurvan.
Country Girl Ås fick inte vara ifred i ledningen och försvarade sig bra men fick sträcka vapen mot Windy Ways.som stod med 20 meters tillägg i loppet.
– Hon kommer att få ett bra år! Det tog ett tag innan hon fick upp farten där men gick ju jättebra. Kul att hästarna går så bra, sa Daniel Redén som även kunde räkna in I’m Just a Sund på V86.
I’m Just a Sund stod med 20 meters tillägg i ett lopp för fyraåringar. Men med bara åtta hästar i fältet kom Örjan Kihlström direkt fram i tredjeparet utvändigt och trots att det blev avancemang först i tredjespår 600 kvar lekte I’m Just a Sund hem loppet.
Stefan Melander-tränade Stirling Cheer var tuff tillsammans med Per Lennartsson i V86-4.

Segern satt skönt
På Jägersro fick 35-årige hemmaamatören Marcus Jönsson vara med om karriärens största seger. Jönsson är relativt färsk i gemet och nu kunde kompisen André Eklundh spåra nästan hela vägen med Volontary Simplcty i ett stolopp med 70 000 kronor till vinnaren.
– Man vet ju att allt kan hända och att det kan ta emot sista 100 men det var verkligen en skön känsla att hon kunde vinna så enkelt, sa Marcus Jönsson som har tre hästar på träningslistan.
Christoffer Eriksson blev trippelsegrare (två på V86) och Twister Bi imponerade mest i trion. Jerry Riordans fyraåring uppträder stundtals snurrigt men är segerrik och imponerade nu med en klassisk sköljning av fältet – från sista- till förstahäst – sista 700 meterna. Omgångens mest imponerande insats.
Christoffer Eriksson hemförde även trekilometersloppet med Lars I Nilssons Megamuscle.
Jairo var omgångens största favorit och spårade enkelt hem sitt lopp för Joakim Lövgren.
Åtta rätt på V86-spelet delade ut 81 705kronor. Sju rätt gav 444 kronor och för sex rätt fick man 44 kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.