Eftersnack V86 17 februari

36

image-12

Örjan Kihlström valde en defensiv taktik med obesegrade Destiny Am.
Då dominerade Zahara Goj och formkusken Torbjörn Jansson Grains lopp och tog hand om onsdagens största segercheck inom V86-spelet.
– Det ser jättebra ut för henne så här långt, sa Torbjörn Jansson om den treåriga talangen.

V86-4 bjöd på ett litet men läckert startfält med spännande treåringar. När startbilen släppte fältet så stack Zahara Goj mycket enkelt till ledningen i händerna på Torbjörn Jansson och sedan var övriga chanslösa.
– Hon är riktigt, riktigt bra. Hon är jättesnabb från start. Nu blev det ett väldigt lugnt förstavarv och då ska det såklart vara toppchans, men 1.13 sista 1000 så här års är ändå riktigt bra, sa Torbjörn Jansson.
Zahara Goj tränas av Visbytränaren Sten O Jansson och det treåriga stoet tog tredje segern i sjunde starten. Segern var värd 100 000 kronor och totalt har Zahara Goj tjänat 555 500 kronor.
Obesegrade favoriten Destiny Am slutade sist efter ha fastnat i tredje invändigt i femhästarsfältet.
– Det var bara fem hästar med och jag var inte sugen att köra i dödens. Hästen kändes lika fin som vanligt men mötte hårdare hästar den här gången, sa Örjan Kihlström.

Taktiska finesser
V86-5 var också ett långlopp över dryga tre kilometer där Adrian Kolgjini visade prov på taktisk kunnande då han först tog ledningen med Swing Kronos, släppte till urstarke favoriten Bula Bula Am efter ett drygt halvvarv, för att sedan ställa denne schack matt över upploppet på speed.
I V86-3 svarade Peter Untersteiner för ett vinstdrag varvet från mål då han gasade till ordentligt och svepte till ledningen med Incredible H.C. Över upploppet utmanade tidiga ledaren Devs Delilah från rygg ledaren men Incredible H.C. vägrade ge sig och höll undan säkert.

Imponerade i ny regi
Trots avsaknaden av lopp i kroppen blev det succé för Good’s Of Norway i debuten för Flemming Jensen. Från spår 4 bakom startbilen blev det enkelt ledningen i V86-1 och sedan höll favoriten undan på ett klassigt sätt och sträckte på sig vad som behövdes när Lovely Sky utmanade sista biten från rygg ledaren via open stretch. Segertiden blev fina 1.12,8 över 1640 meter, autostart.
– Det här kan bli riktigt bra. Jag gillar hästen. Han är fortfarande lite stor och klumpig, men med lite mer ridträning, och vi får upp styrkan, kommer det att bli en bra häst, sa Flemming Jensen.

Rafflande slutstrider
V86-2 bjöd på ett läckert upplopp med tre hästar i stort sätt på linje över mål efter 3140 meter. Favoriten Askö Q. blev pigg i ledningen och orkade inte riktigt hela vägen och andrahandsfavoriten fick inte travet att flyta hundra sista varvet. Istället var det tre mindre betrodda hästar som gjorde upp sista biten och först i mål kom åtta-oddsaren Andrew Dragon som fick dit nosen tillsammans med Dennis Spangenberg.
I V86-6 bjöds publiken på ännu en tät spännande slutstrid där Ice Wine och Daniel Redén kunde hålla ifrån sig Tracy Kronos och Örjan Kihlström.
– Örjans häst bröt ner och han fick korrigera, annars vet jag inte om min hade kunnat hålla undan, sa Daniel Redén.
Det här var alltså en kväll som bjöd på rafflande slutstrider och i V86-7 krävdes målfoto för att skilja ut vinnaren Quarter Of An Hour, som höll undan med mycket liten marginal före Young Farmer och Stay Alert.
Quarter Of An Hour tog enkelt hand om ledningen och det såg länge ut som att Claes Svensson hade full kontroll på loppet. Men i sista svängen och in på upploppet såg det ut som att hästen tappade skärpan, men så tog han sig samman och vann trots allt med en nos.
– Han slutade springa när hästen utvändigt kröp ner i rygg i utgången av sista sväng, det vart tvärstopp, men sedan tände han till igen, konstaterade Claes Svensson.

Sjätte segern på sju starter
V86-omgången avslutades med ännu en seger för Robert Bergh-tränade Picasso Sama som tog sjätte segern på sju starter sedan augusti.
– En kvick och fin häst. Han ligger på fint i handen och han kändes pigg och spänstig in på upploppet. Jag tror det blir en häst som kommer att klättra i klasserna i sommar, sa kusken Ulf Eriksson.
Åtta rätt på V86 gav 286 829 kronor. Sju rätt 1 149 kronor och sex rätt 105 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.