Eftersnack V86 Åby Solvalla 26 oktober

25

eftersnack v86 åby solvalla

Disco Volante på Åby och Perfect Dynamite på Solvalla – två treåriga talanger att lägga på minnet efter onsdagens V86-tävlingar.

Disco Volante var dagens största V86-favorit och han gjorde inte favoritspelarna besvikna. Johan Untersteiner hade full kontroll i ledningen och när han gav hästen signal så stack han på lätta hovar ifrån konkurrenterana över upploppet.
Treåringen som tränas av Marcus Lindgren är obesegrad felfri efter fem starter där fyra slutat med seger.
I TV12 liknades talangen vid en sexväxlad Bond-bil som hittills endast körs på treans växel.
– Det ser ut så… Det känns så när man tränar honom. Det verkar vara som att han har den skallen jag hoppats på, sa Marcus Lindgren.
– Utan tvekan en häst med det lilla extra, inflikade Johan Untersteiner.

”Kapacitet utöver det vanliga”
Hans R Strömberg gästade Solvalla med en häst och det blev en mycket imponerande seger för treårige Perfect Dynamite som tvingades göra allt jobb själv ute i tredjespår sista varvet tillsammans med Kaj Widell.
Och kusken var imponerad efteråt.
– Man kan inte göra annat än gilla honom, en ruggig häst, en fantastiskt fin häst. Det är overkligt det han gör i dag. Han har kapacitet utöver det vanliga och det kändes som att jag hade kontroll på loppet redan i sista sväng.

Mängder med ledarskiften
V86-1 på open stretch-banan Åby bjöd på fem olika ledare första varvet och det var Onceforall Face och Adrian Kolgjini som till slut fick den åtråvärda positionen. Men på slutrundan var det hästarna i andraspår som hade bäst spurtkrut och allra snabbast till slut gick Stay Alert som tog sig förbi Even’s First Boy sista biten tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner.
V86-7 på Åby bjöd också på ett antal ledarskiften och sedan ett spännande upplopp. Fyra hästar var inblandade i en tät slutstrid där Robert Bergh-tränade Part Nan Angelen visade både styrka och löpskalle när han fick nosen först tillsammans med Johnny Takter.
– En vältränad fin häst, men det var inga stora marginaler, sa segerkusken.

Kort och långt på Solvalla
V86-2 var ett kort sprinterlopp över endast 1 140 meter, drygt ett varv på Solvallas oval.
Det blev en förväntad fartfest där Prins Alf imponerade på segertiden blev 1.09,8.
Trots att Prins Alf fick ett lopp först i andraspår hela vägen hade elvaåringen mod och styrka att kämpa sig förbi ledaren Like Lightning över upploppet. Ulf Ohlsson satt i segersulkyn och vinnaren tränas av Solvalla-amatören Claes Hellgin.
– Han var duktig. Jag laddade vad som gick från start men vi kom inte förbi. Han kändes bra 300-400 kvar och då trodde jag på chans, han vann ju…, men inte med så jättemycket, konstaterade Ulf Ohlsson.
Solvalla bjöd även på ett riktigt långlopp över fyra kilometer utanför V86-spelet och här upprepade Candor Hall fjolårssegern tillsammans med Björn Goop.

Goop kvällens kusk
Favoritseger blev det i V86-4 sedan Björn Goop fått överta ledningen med Freddie Islet 1 500 meter före mål.
– Han har en jobbig stil, men det driver för honom och han utvecklas hela tiden. Han är stark och rejäl och kändes bra hela vägen in i mål, sa Björn Goop som även tränar vinnaren.
Björn Goop blev dubbelsegrare inom V86-spelet då han även avslutade kvällen med seger i V86-8 med Palermo Broline. Timo Nurmos tränar hästen som avgjorde på ett starkt sätt från tredje utvändigt.

635 000 kronor på åtta rätt
Dagens mest spännande upploppsduell bjöds publiken på Åby i V86-5 där ledaren Legend Brodde och Triton Neergård stred sida vid sida. Målfotot gav segern till danske gästen Triton Neergård som kördes av sin tränare Jeppe Juel.
– Vi har gjort en lång resa och jag gläds med ägarna. Det var häftigt, konstaterade Jeppe Juel i en härlig lermask.
17 system med åtta rätt på V86 belönades med 635 454 kronor. Sju rätt gav 2 221 kronor och sex rätt 160 kronor.

Föregående artikelPLUSBETYGEN: ”Det var ingen bluffseger”
Nästa artikelUlf Stenströmer inför V75 Jägersro 29 oktober

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.