Eftersnack V86 Åmål 17 juni

22

image-10

Femårige Rokkakudo var under onsdagen tillbaka i vinnarcirkeln. Senast var i september 2013 då han vann Kriteriefinalen. På bilden ser vi även tränaren Anna Forssell och kusken Stefan Söderqvist. Foto av Kanal 75

I september 2013 vann då treårige Rokkakudo Kriteriefinalen. Ära, berömmelse och fyra miljoner in på kontot. Sedan tog det stopp. Men i Torsten Janssons minneslopp var Anna Forssells hingst bara bäst.
– Blir det lite körning där framme har han alltid en pollett kvar, sade tränaren och ägaren efter segern.

Nio hästar kom till start i Torsten Janssons minneslopp, V86-1, efter att Conrads Garland strukits före tävlingarna. Förhandssnacket handlade till största del om Democrat skulle vinna från spets eller om Hard Livin kunde utmana från rygg ledaren.
Democrat orkade inte. Hard Livin fick fritt fram, men slutade trea. Trotjänaren Global Investment, i år inne på sin sista tävlingssäsong, spurtade mot seger men fick nöja sig med andrapriset.
För längst ut kom Rokkakudo som skjuten ur en kanon. Det gick snabbt över upploppet på Åmål och kort före mål var de fyra hästarna längst fram i bredd.
– Det kändes bra genom sista sväng, men jag vet ju att det är ett kort upplopp så jag var väldigt tveksam till om vi skulle hinna dit, sade kusken Stefan Söderqvist i vinnarcirkeln efteråt.
Rokkakudo hade inte vunnit lopp sedan Kriteriefinalen 2013. Enligt Stefan Söderqvist har hästen dock känts på gång ett tag.
– Ja, det är en bra häst. Men han sprang på sig så mycket pengar i och med segern i Kriteriet att han stött på väldigt hårt motstånd. Nu är han kanske på väg tillbaka.
Hästen tränas av Anna Forssell, som också äger Rokkakudo tillsammans med sin far Torsten Forsell.
– Det har tagit lite tid, men nu hade vi bra spår och blir det lite körning där framme har han alltid en pollett kvar till slut, säger hon.
Härnäst väntar, troligtvis, en utflykt till Norge.
– Det är ett fint femåringslopp på Jarlsberg två veckor, som vi funderat lite på. Är allting bra med hästen kanske vi åker dit.

Kolgjinis duo överlägsen
Adrian Kolgjini tog två överlägsna och nästan identiska kusksegrar inom V86-spelet. Först i V86-2 då han från ledningen drog på i ett friskt tempo med galoppbenägna Pecadille Face. Treåringen såg lysande ut och gick slutligen i mål flera längder före de övriga.
I V86-4 var det dags igen. Denna gång med favoriten Buzz Mearas, som i princip avgjorde loppet redan varvet från mål. Adrian Kolgjini tryckte på gasen, skaffade ekipaget en lucka till resterande kombattanter och gick bara undan till slut.
– Det är inte så mycket att orda om. Buzz Mearas är väldigt startsnabb och var väldigt bra i dag, sade Adrian Kolgjini och fortsatte:
– Den här hästen kommer att bli bra. Vi stressar dock inte fram någonting utan tar det i lugn och ro. Men det kan bli en häst för derbyt.

Glada vinnare
V86-7 bjöd på en överraskning. Fast inte till en början. Adrian Kolgjini tog, planenligt, hand om ledningen med Thunder Lavec, men fick en bit in i loppet se sig passerad av Tom Horpestad och Eddie. 22-oddsaren överrumplade Kolgjinis häst, tog över ledningen och vann i fin stil.
Tom Horpestad var utom sig av glädje och stack upp högerarmen i luften när han passerade mållinjen.
Och gladare skulle det bli. I V86-8, ett försök till Diamantstoet, fick publiken på Åmåltravet se ännu en spetsseger. Det i form av New Kiss som kördes av Jasmine Ising. Med nästan halva upploppet kvar var segern i praktiken säkrad och då passade lärlingen på att bjuda på en känsloladdad segergest. Körspöet vevades runt, runt i luften och gjorde så hela vägen in över linjen.

I övrigt noterade vi…
…att ingen riktigt kunde utmana favoriten Solör Svarten i kallblodsloppet, V86-3. Spets och slut, hämta ut.
…att det hade blivit en riktigt intressant duell mellan Johan Roc och Diggers Elias i V86-5 om den förstnämnde hållit sig till trav hela vägen. Nu vann Diggers Elias i stället tämligen säkert före en återkommande Johan Roc, som ändå avslutade mycket fint.
…att Ulf Stenströmer-tränade Jula Hamron nu spräckt nollan. Fyraåringen, som stått för flera fina prestationer tidigare, satte nosen först i V86-6 och tog karriärens första seger i det artonde försöket.
…att utdelningen på åtta rätt denna gång blev 209 012 kronor. Sju rätt betalade 840 kronor och sex rätt gav 51 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.