Eftersnack V86 Solvalla 6 januari

81

oskar hundraprocentig solvalla

Onsdag Express hade tillfälligt uppehåll under trettondagen.
Solvalla var skådeplatsen då V86 bjöd på jackpot och Oskar J Andersson blev huvudperson som mister 100 procent.

 Oskar J Andersson tillhör Sveriges absolut ledande lärlingar. Till vardags jobbar han hos Rommeproffset Jörgen Westholm, men denna onsdag körde han två hästar åt andra tränare. Det slutade på bästa sätt, nämligen med dubbelseger. På förhand såg B-tränadePiggybank ut att ha en tuff uppgift. Som en av fältets minst spelade hästar struntade däremot hästen i det. Efter en vass avslutning blev segern till slut knapp, men ändå säker. Desto mer betrodd var Scarlets Mirakel. Omgångens näst största favorit infriade spelarnas förväntningar och vann, men inte utan viss möda. Oskar J Andersson serverade Peter G Normans häst en resa i andra utvändigt och när attacken väl sattes in bet det bra. Över upploppet fick däremot Great Society och Marcus Schön luckan och sköt till väldigt vasst. Scarlets Mirakel räddades av mållinjen och dubbeln var ett faktum.
– Det blev väldigt tajt i mål, men Marcus gratulerade mig efter mål. Hästen blev ensam och trodde väl helt enkelt att det var klart, men jag tycker insatsen var bra. Peter har onekligen bra stallform och det här var väl iordningställt. Den här inledningen på året kunde man väl bara drömma om, sade löftet i vinnarcirkeln.

Femte raka för maffige Ekavir
Han fick så sitt staket, Ekavir. Femte raka segern togs under onsdagen tillsammans med tränare och körsven Hans-Owe Sundberg. Ekipaget hittade tidigt till ledningen och med 500 meter från mål ryckte duon ifrån sina konkurrenter, men när Mattias Djuse och Andy Pandy fick luckan 200 kvar flög hästen fram. Andy Pandy tog däremot ett galoppsteg med mindre än 100 meter från mål och då blev segern odiskutabel. Hans-Owe Sundberg var aldrig orolig, åtminstone inte för den utmaningen till slut.
– Hästen gjorde det jättebra och det var kul att han kunde ta femte raka segern. Än bättre är prestationen i och med att han tappade en framsko på det här stumma underlaget som vi kör på i dag. Han blev lite bekväm till slut, men det var aldrig någon fara på taket vad gäller segern, sade ”röd kusk” efteråt.
Från spets vann även Stig H Johanssons Hero Sjöhammar tillsammans med Torbjörn Jansson i V86-1.
– Det blev lugna gatan när vi väl tog hand om ledningen. Det kändes riktigt bra hela vägen, var Janssons omdöme.

Fortsätter dominera på hemmaplan
Örjan Kihlström vann 2015 års kuskliga på Solvalla med överlägsen marginal. Under Solvallas första tävlingsdag på det nya året visade han att 2016 inte ska bli sämre. Tre segrar blev det, varav en inom V86. Den kom med semestrande Roger WalmannsRaffinos. Spets och slut var segerreceptet.
– Coco de Vie och Raffinos är två hästar som verkligen är tuffa och jag förstod att det skulle bli en fajt hela vägen in. Min häst svarade bra hela vägen in och prestationen var rejäl, sade Kihlström.

Gjorde inte sina resor förgäves
Tre långväga gäster vann lopp ingående i V86-kupongen. Elke Frintas Let It Happen(Jägersro) och Wilhelm Paals New Star Power (Halmstad) vann på rejäla sätt bägge två. Let It Happen fick gå utvändigt om ledaren sista varvet, men kunde avgöra i god tid före mål till säker seger.
– Det började dramatiskt då det var nära att hästen sprang in i en konkurrents vagn när denne krängde ner, men han löste det på bra sätt. Sedan måste man ge honom högsta betyg för hur han löste uppgiften i övrigt också, sade segerkusken Per Lennartsson.
Wilhelm Paal har inte varit svensk tränare speciellt länge. Holländaren har stora framgångar i sitt hemland och i Italien, men det märktes att den här triumfen smällde högt.
– Jag ville till varje pris undvika dödens då hästen har gått i den positionen många gånger. Hon avslutade verkligen bra och till sommaren då vi kan köra barfota tror jag det här kan bli en väldigt intressant häst att följa. Det var första segern som svensk tränare och att dessutom ta den på Solvalla är stort. Det är ändå något extra med att vinna här måste jag säga, var Paals kommentar.
I avslutningen vann Pascha Tilly och Jari Kinnunen. Gästerna från Finland tog för sig ordentligt i loppet. En hel del positionsförändringar blev det, utvändigt ledaren, spets och rygg ledaren för att nämna några. Över upploppet var det däremot inget snack och Ready Cash-avkomman vann på enkelt sätt.
– Jag förstår inte riktigt vad det här betyder, men jag har drömt om att vinna på Solvalla med den här hästen. Han var jättefin, sade Kinnunen.
Tur var att Jari Kinnunen startade på Solvalla. De finska onsdagstävlingarna i Helsingfors blev faktiskt inställda med tanke på den kyla som drabbat Norden senaste dagarna.

V86-utdelningen hög
Sedan Piggybanks överraskande seger och ett par andra tunga favoriter som föll sköt V86-värdet till höjden. För åtta rätt denna jackpotomgång kan vinnande system hämta ut 679 276 kronor. För sju rätt gav det 501 kronor, medans sex rätt delade ut 38 kronor. Nästa vecka återgår man till V86 på två banor och då är det Solvalla/Jägersro som har hand om arrangörskapet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.