Elegant chans på V86

16

elegant chans på v86

Hallå där…
…Pär Ländin, som tog ut sin proffslicens vid årsskiftet. Han håller numera till på en gård på Alnön utanför Sundsvall.

Pär Ländin har en lång karriär inom travsporten och framgångarna började redan på 90-talet. Han är uppfödare till Ruda-hästarna och har tränat fram flertalet bra uppfödningar, till exempel Hanna Ruda och Jaguar Ruda.
Hur ser verksamheten ut i dag och vad är den stora skillnaden mellan amatör- och proffstränarlicens?
– Jag tränar på som vanligt och själva uppgraderingen från amatör- till proffslicens har mindre betydelse för min verksamhet egentligen. Det är mindre kostnader på kuskavgifter och sådant, men samtidigt så jämnar det ut sig i slutet på året då årsavgiften för proffs är dyrare än amatörlicensen.
Du har Elegant (V86-5) till start på onsdagen. Han kommer från en färsk seger på Solänget. Vad tycker du om prestationen?
– Han gjorde en topprestation. Ledaren fick bestämma i extremt lågt tempo och då är det inte lätt att ta något bakifrån, oavsett motstånd. Det var även en kladdig bana så jag visste inte riktigt om han skulle orka hela vägen. Men Ulf Eriksson gav honom ett bra lopp och Elegant fick än en gång visa att han är bäst när han får attackera bakifrån.
Hur känns hästen i träningen?
– Elegant är i knallform och han känns väldigt fin i träningen. Jag har honom precis där jag vill.
Onsdagens start, hemmabana och spår två i volten över 3 140 meter, vad kan du förvänta dig?
– Distansen är ett plus eftersom han är stark. Det ska bli intressant att se hur långt han räcker i detta sällskap. Jag förväntar mig att han gör ett riktigt bra lopp. Sedan om han kommer etta eller femma det kan jag inte svara på, det är mycket positioner som avgör. På förhand så ser det bra ut, detta är en riktigt bra häst i grunden.
Blir det någon ändring på utrustningen?
– Nej, vi kör precis som förra gången med norskt huvudlag, barfota fram, vanlig vagn och samma kusk.
Vad skulle en V86-seger betyda för dig?
– Det skulle vara stort, naturligtvist. 100 000 kronor i förstapris är ju som ett V75-lopp. Det viktigaste är att hästen mår bra, men självklart skulle det vara en rolig grej med vinst på hemmaplan.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.