Elithelgen fortsätter!

37

dd-tips dd-blogg

Har spenderat de två senaste dagarna med att vara hästskötare. Stand-in. Man får inte mindre feeling för de kommande två dagarna när man omgärdar sig med fina travhästar hela dagarna. Man märker på ALLA att Elitloppshelgen är en otroligt stor grej och de lyckliga skötarna som har passhäst/passhästar till start under helgen svävar lite på moln. Ja, nästan i alla fall 🙂 Tyvärr kan jag inte själv åka till Solvalla denna helgen då jag ska på bröllop. Är ju trevligt det också men att lägga det sista helgen i Maj, orutinerat! Skämt åsido, det är ju OK att se på dumburken också men inget slår känslan att se det live.

Nu tar vi oss an lite tips för det är ju ändå det denna bloggen i huvudsak handlar om. Min tipparform är allt annat än bra och formsvackan har varit lååång men ni vet vad de brukar säga om blinda hönor… Så något guldkorn eller två ska vi förhoppningsvis vaska fram. Om vi börjar med morgondagen och V75-1 så tror jag mest på 10 Delicious US trots bakspåret. Jag är inget större fan av 5 D’One. Visst är det en fin och väldigt bra häst men jag har aldrig riktigt fått den där känslan av ”WOW, henne gillar jag verkligen”. Tror man att det kommer gå alldeles för fort så är nuvarande 2% på 11 Talk The Talk klart streckvärt. Risken finns såklart att D’One dyker till spets och får hon styra en liten bit håller det säkert men jag hoppas de andra är redo att kriga!
4 Edge Boko i V75-2 är riktigt bra men även orutinerad. Jag gillar verkligen (men utan WOW ;)) 2 Tonicetobetrue och han är given på min bong. Gott om fynd i detta loppet. 5,6,8,9 måste med om man fyller på lite.
V75-3 är silverfinalen och den har förutsättningar för att bli väldigt fartfylld. 3 Västerbo Highflyer har knallform och borde väl egentligen bära favoritskapet då 8 Coldtown har ett knivigt utgångsläge. Jag kommer definitivt inte spela utan 4 Falcon Håleryd som jag tror är i riktigt gott slag. Han har tränat bra och sista jobbet var lite plus, det hördes på skötaren. Jag är lite inne på att chansspika honom för att ta mig ur detta loppet men det hade känts bättre om han hade haft lite mindre streck på sig. Har även lite feeling för 10 Archangel Am. Härligt lopp!
8 Carabinieri i V75-4 måste jag ha med på min lapp. Hamnar han inte helt fel på det så kommer han ruggiga speed fälla många och förhoppningsvis alla!
Jag hade hoppats på att 3 Bascaphi In inte skulle varit såpass betrodd som hon är men det får väl vara ok. Jag körde henne förra veckan och det kändes som att formen är riktigt bra. Nu har jag bara kört henne en eller två gånger innan dess men jobbet förra veckan kändes som att hon var riktigt på tårna. Någon spik är hon inte men hon är rätt så snabb från start och skulle Johan nå spets så blir jag förvånad om han släpper. Undra om inte hon kan kuta en låg 13-tid där framme. Då får de på tillägg vara riktigt bra för att slå henne. Letar man skräll ska man inte glömma 8 Gaia Sund som kan få en fin resa. Vass avslutare!
4 Jeppas Maxi i V75-6/DD-1 vann spårlottningen och mycket av loppet är vunnet. Tycker det känns som en bra spik. Tror att 2 Shiraz Brodde är värst mot.
V75-7/DD-2 är dagens huvudlopp, Harper Hanovers lopp. Tre volter ska göra upp om en halv mille över dryga tre varv. Jag vill strecka många här, väldigt öppet känns det som. Om nu inte 13 Mellby Viking bara är så vansinnigt bra och mosar allt och alla. Men det är för många fynd för att inte gardera. Jag har mycket bra feeling för 2 Rocky Egedal med Örjan Kihlström i vagnen. Även 4 Order To Fly är intressant. Där ska man gå all in och rycka skorna bl.a. och löser han bara starten så laddar Lennartsson för spets och då kan det hålla hela vägen. Varning för 11 Candor Hall. Stall Goop verkar ha uppåtform igen och Candor Hall är en fin stayer.

DD-1: 4 Jeppas Maxi
DD-2: 1,2,4,7,10,11
Min raka DD: 4-2
Min roliga DD: 4-1,11

 

Vi tar söndagen också. Dock i något kortare form. Jag tänker personligen njuta mest av sporten då men något lir eller två lär det nog bli 😉
I V75-1 blir väl franske gästen 6 Billie de Montfort svårslagen men det är lite annorlunda förutsättningar än hon vanligtvis är van vid. Men Guarato och Raffin är inga nybörjare och de vet nog vad de har att åka med. Vill man ändå försöka fälla henne så kan 3 Outsourced Hanover vara värd ett streck. Tror man eventuellt är lite sugen på att köra henne med helstängt men det är nog något som bestäms under tävlingsdagen. Misstänker att den här damen kan lägga iväg rejält från start och dessutom kan hon nog kuta riktigt snabbt i ett varv men det stora frågetecknet är nog det sista halvvarvet och i synnerhet när upploppet nalkas. Svårbedömd men ett intressant skrälldrag.
Vad gäller elitloppsförsöken och finalen så står jag fast vid det jag skrev i mitt blogginlägg från i måndags.
V75-4 är årets upplaga av Elitkampen där fighten ser ut att så mellan 2 Månprinsen AM, 3 Tekno Odin och 4 Lannem Silje. Man måste såklart heja på Månprinsen med Gunnar Melander även fast en av delägarna verkar sakna ett par hjärnceller. Men jag måste även hålla en lilltumme för Lannem Silje som jag faktiskt kan säga ”WOW, henne gillar jag” 😀
Tycker 1 Amor Winner är lite väl bortglömd i V75-5. Duger absolut om formen är god.
Dagens Dubbel ser ut att kunna bli Daniel Redéns. 2 Im Just A Sund i DD-1 mot 8 Daley Lovin i DD-2 ger nog inget superodds men jag tror han vinner båda loppen. Framförallt Daley Lovin imponerade senast och att han inte är favorit förvånar mig.

Avslutar med att säga att min förhoppning är att årets segrare av Elitloppet blir Mosaique Face och Lutfi Kolgjini. Ludde är Ludde och jag skulle verkligen unna honom en seger i Elitloppet. Men jag måste ju hålla en tumme för BBS Sugarlight och Peter Untersteiner och givetvis en för Support Justice som är en favorit hos mig.

Lycka till och ha en fantastisk travhelg!

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.