Elitloppet 2014: Bara EN plats kvar nu!

235

plats kvar elitloppet

15 av 16 hästar är nu klara för Elitloppet.
Delicious U.S., Juliano Rags och Digital Ink är travstjärnor som bjöds in på fredagen.

Hästen som publiken kanske väntat längst på i trion är Stefan Melanders Digital Ink.
– Egentligen är han nog bäst över långa distanser. Men han är grym hästen, så vi får se hur det går, säger Solvallatränaren.

Stefan ”Tarzan” Melander fick vänta länge på sin första seger i det åtråvärda sprinterloppet som körs på Solvalla den sista söndagen i maj.
2011 var det dags. Johnny Takter hjälpte till bakom Iceland och Stefan Melander nådde så en betydelsefull milstolpe i karriären.
Stallet har haft många hästar med i Elitloppet genom åren, så också nästa söndag då femårige Digital Ink är en av de 16 hästarna.
Stefan Melander var inne på Solvalla under fredagsförmiddagen och gav hästen ett träningsjobb. Därefter tackade han ja till Solvallas och Tore Fyrands förfrågan om Elitloppet.
– Jag ville att hästen skulle kännas bra innan vi tackade ja. Jag kör aldrig några hårda jobb med honom, men jag körde lite i dag och allt kändes perfekt, sa Stefan Melander.
Digital Ink är relativt orutinerad i sammanhanget och ”bara” fem är gammal.
– Kanske att någon tar upp att han är fem år, men jag tror inte att det har någon betydelse. Jag har startat fyraåriga hästar tidigare och Mack Lobell vann ju Elitloppet som fyraåring. Jag tycker att han är redo att prova även om distansen kanske är lite för kort, säger Stefan Melander.

Sista hästen in i Gävle
Under fredagen passade elitloppsgeneralen Tore Fyrand på att göra klart med ytterligare två hästar till Elitloppet.
Den sista platsen går till vinnaren av lördagens gulddivision i Gävle, H.K.H. Prins Daniels lopp (V75-6).
Daniel Redén är en man med stora framgångar. Efter fredagen är det nu klart att han får två hästar med i ett av världens största travlopp. Shaq Is Back är inbjuden sedan tidigare. På fredagen blev Redéns femåriga sto Delicious U.S. klar för loppet.
Delicious U.S. imponerade vid sin comeback på Solvalla i onsdags där hon till synes ansträngningslöst vann på 1.10, 2 över 1609 meter med autostart.
Även norske Juliano Rags är klar för Elitloppet., en sexårig hingst som tränas av Noralf Braekken.

Följande 15 hästar är klara för Elitloppet: Digital Ink, Delicious U.S, Juliano Rags Caballion, Maven, Nahar, Pascia’ Lest, Panne de Moteur, Prussia, Raja Mirchi, Reven d’Amour, Sanity, Shaq Is Back, Timoko och Uncle Peter.

Mikael Wikner

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.