Elitloppet 2014: Elitloppets Alexander Lukas

203

image-2

Torbjörn Boström har två hästar med i Elitloppet på söndag – Caballion och Reven d’Amour. Foto: Lars Jakobsson 

Är det inte Kalle Ankas tursamme kusin Alexander Lukas som står där borta?
Nej, det är ju Torbjörn Boström – mannen som har två hästar med i Elitloppet på söndag.

– Två hästar i Elitloppet! Jag har svårt att ta in det och samtidigt vill jag ursäkta mig lite. En sån här tur får man nästan inte ha, säger Stockholmsbon ödmjukt.

Elitloppet har varit något stort och närmast ouppnåeligt för travintresserade Torbjörn Boström. På söndag är han en av loppets huvudpersoner.
Trav har han gillat sedan ungdomsåren. Men det var först för ungefär tio år sedan han blev hästägare.
Jobbet som mäklare i Stockholm tog mycket tid och han kände att han inte hade något egentligt fritidsintresse.
– Det blev hästarna och jag har verkligen älskat det. Jag köpte först in mig i en häst tillsammans med några andra. Men både den första och den andra hästen jag köpte och ägde helt själv sedan blev verkliga vinster, säger han och skrattar.
Hästarna han talar om är nioårige Reven d’Amour, vinnare av 5,2 miljoner kronor och åttaårige Caballion som hittills tjänat 5,6 miljoner.
Som om inte det vore nog med att äga fina hästar: på söndag är båda dessutom med i Elitloppet på Solvalla, bland 16 av världens just nu bästa sprinters.
– Jag känner faktiskt att jag måste ursäkta mig lite. Jag är så jädra lyckligt lottad. Det finns de som håller på med det här i 40-50 år och är glada över att få vara med i V75 som jag var innan det här. Att bara få starta på V75 är ju stort. Att sedan vinna är större. Jag har haft allt det där – och nu är man med i Elitloppet.
– Jag har nog inte missat ett elitlopp sedan jag flyttade ner till Stockholm från Umeå 1989-1990 och det har varit stort att liksom bara kolla på loppet, säger Torbjörn Boström.

Stort utbyte av hästarna
47-åringen kallas ”Tobbe”. Efter det här möjligen också Alexander Lukas, efter figuren i Kalle Anka. En annan kille med tur.
Caballion började sin bana hos bröderna Larsson på Solvalla. Sedan några starter är det franske stortränaren Franck Leblanc som tagit över träningen av hästen. En häst som han numera äger tillsammans med hockeyproffset Tony Mårtensson.
Caballion kom till Elitloppet via segern i storloppet Copenhagen Cup för någon vecka sedan.
Reven d’Amour kvalade in via seger i guldloppet i Örebro i början av maj för Fredrik B Larsson.
– Jag har ju andra hästar också nu, men det är de här två som varit med hela tiden och gett mig ett oerhört utbyte. Av alla lopp Reven och ”Cabbe” gjort har jag bara missat att se två på plats. Reven är den som vill hugga och busa men karisman finns där och vi har lärt oss att tolka hans signaler. Men skulle han varit människa…ja, då hade det nog varit mycket tid i fängelse för honom! Caballion däremot är hur lugn som helst.

”Största som hänt”
Tobbe vill inte, kan inte och han säger att han faktiskt inte ens funderat över hur det ska gå på söndag. Reven d’Amour startar i det första försöket till Elitloppet (avdelning 2 i Extra V75) och Caballion i det andra (avdelning 3 i Extra V75).
– Jag hör att båda tränarna är nöjda med sina hästar och jag vet att alla som jobbar med dem gör precis allt de kan för att de ska vara i så bra ordning som möjligt. Då lämnar vi det så. Jag är inte gift och har inga barn. Så man kan lugnt säga att det här är det största som hänt mig i livet.
Elitloppet sänds direkt i TV4 på söndag med start klockan 14.00. Torbjörn Boström ser loppet på plats.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 21 maj 2014: Blir det ledningen igen?
Nästa artikelFyrtal i Jackpot under Elitloppsveckan

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.