Elitloppet 2014: Sponsor höjer förstapriset!

238

nahar-galopp

Vinnaren av Elitloppet får tre miljoner kronor.
På onsdagen avslöjade Solvalla att man tack vare en ny huvudsponsor kan undvika den planerade sänkningen av förstapriset i Sverige största travlopp.
– Naturligtvis är vi oerhört tacksamma och glada för denna fantastiska gest som Svea Ekonomi och Lennart Ågren visar Elitloppet och inte minst våra aktiva, säger Solvallas vd Jens P Stenseth i ett pressmeddelande.

De allmänna nedskärningarna av prismedel i hela landet såg länge ut att även drabba Sveriges största travfest.
Solvalla hade beslutat att sänka förstapriset i Elitloppet till 2,5 miljoner kronor, men kunde på onsdagen ge beskedet att så inte blir fallet.
– Vi var ju motvilligt tvungna att sänka prispengarna till elitloppshelgen på grund av den ekonomiska situation svensk travsport befinner sig i och därför är det fantastisk att det finns samarbetspartners som tycker att Elitloppet är så viktigt att de med ett direkt stöd på 500 000 kr återställer förstapriset i Elitloppsfinalen till tre miljoner kronor, säger Jens P Stenseth.
– Vi tycker att det är roligt att kunna vara med och bidra till att Elitloppet behåller den höga nivå man har idag. Eventet är unikt i sitt slag i Sverige där hästar i världsklass får mäta sig mot varandra inför nästan 60 000 åskådare. Att vi sedan får möjlighet att visa vårt varumärke i samband med en folkfest på den här nivån är självklart värdefullt för oss också, säger Lennart Ågren vd på Svea Ekonomi.
Elitloppet har körts med tre miljoner i förstapris sedan 2008.

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppet 2014: Sjunde hästen är klar!
Nästa artikelV86 Solvalla/Åby 7 Maj

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.