Elitloppet 2018: Bold Eagle är en av önskehästarna

137

Bold Eagle är en av önskehästarna

Det gäller att ta dem med list.
Solvalla försöker på olika sätt locka den motsträvige franske tränaren Jean-Michel Bazire till elitloppshelgen – eller åtminstone hans hästar.

Inför helgen med Elitloppet i maj lägger Solvallas sportchef Anders Malmrot bitar i travpusslet med tänkbara hästar.
Bold Eagle är en av önskehästarna från Frankrike och den mest eftertraktade. En annan eftersträvansvärd häst är stjärnstoet Belina Josselyn, fyra i årets Prix d’Amerique och vinnare av Prix de France för ett par veckor sedan.
Anders Malmrot var på plats i Paris på söndagen då Belina Josselyn belade en andraplats i Prix de Paris över mastiga 4150 meter.
Stoet skulle vara som klippt för Elitloppet. Men kusken och tränaren har satt sig på tvären.
Jean-Michel Bazire har flera gånger uttalat att han inte vill till Sverige igen. Ett land med alldeles för hårda regler och dryga efterföljande böter efter vad fransmannen fått erfara.

”På från ägarhåll”
När Belina Josselyn vann loppet för 14 dagar sedan i Paris ställdes frågan igen om Elitloppet. Anders Malmrot fick då svaret igen. Jean-Michel Bazire avböjer vänligt men bestämt.
I travsändingen i TV12 på söndagen intervjuades Solvallas sportchef om chansen fortfarande finns om att få Frankrikes travdrottning till Solvalla.
– Vi är på från ägarhåll om att man ska kunna övertala Jean-Michel Bazire om att komma med hästen. Bazire vill ju inte köra på Solvalla men det är tänkbart med en annan kusk och det vore ju fantastiskt att bara få se Belina, sa Anders Malmrot i TV12.

Verbeeck igen i Harpers?
Solvalla är inte bara ute efter hästar i Frankrike till Elitloppet. I trekilometersloppet Harper Hanovers lopp, där förstapriset i år är höjt från 500 000 till 900 000 kronor, skulle en eller ett par franska hästar passa.
Ble du Gers var en vinnare signerad Jean-Michel Bazire under söndagen. En vinnare Anders Malmrot har en särskild feeling för.
– Han kan vara aktuell för Harper Hanovers lopp. Jag har fått sådana indikationer. Han har tjänat strax under fyra miljoner och är en väldigt fin häst. Stark och bra på alla sätt och borde passa bra på en tusenmetersbana, sa Anders Malmrot i TV12.
Kusk bakom Ble du Gers vid en eventuell start i Harper Hanovers lopp kan bli välkände Jos Verbeeck – nu när Bazire inte vill.
– Det är Jean-Michel Bazire som tränar men han sa efter förra starten att Ble du Gers kan vara aktuell för Harper Hanovers lopp med Jos Verbeeck i sulkyn. Det hoppas jag att vi kan sy ihop, för det handlar om en otroligt fin häst, säger Solvallas sportchef.
Jos Verbeeck vann Harper Hanovers lopp 2016 med Bird Parker, en häst som tränas av Philippe Allaire som vann söndagens kraftprov Prix de Paris på Vincennes.
Kretsen bakom den hästen har tidigare signalerat att Elitloppets 1 609 meter är för kort och att man eventuellt satsar på Oslo Grand Prix i juni i stället.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.