"Elitloppet… annars är man ju dum i huvet"

204

dum

Hallå där, Daniel Redén…
…som rörde om ordentligt i elitloppsgrytan på onsdagen då hans Shaq Is Back överglänste sina lekkamrater och kom i mål på årets snabbaste segertid i Sverige. Vad var det som hände egentligen?
– Många vet ju att Shaq Is Back är en bra travhäst – men han har utvecklats enormt i år faktisk. Han var fantastiskt bra.
Shaq Is Back hade problem i fjol då han opererades tre gånger i sin hals. Trodde du då att han skulle kunna tända om och bli så här bra?
– Han fick gå hela sommaren och hela hösten i hagen efter det där och jag trodde att det skulle bli problem. Som läget var kunde jag aldrig tro att han skulle komma tillbaka. Veterinär Anders Ekfalk gjorde verkligen ett grymt bra jobb med hästen.
Inställningen har det inte varit något fel på i år. Snabbaste tiden i landet vid en krossarseger i mars och nu en ännu snabbare segertid, 1.10,9 över 1 640 meter med autostart.
– Ja, han vill verkligen tävla nu. Vi fick tryck i loppet men hästen sprang och småsvarade själv hela tiden i spets och då hamnade jag som kusk i ett dilemma. Till slut hade det gått så långt i loppet att det bara var att köra. Nu får vi chansa tänkte jag. Och det blev ju bra till slut…jag tror inte att jag vinner loppet på något annat sätt.
En genomkörare i strålkastarljusen inför det som komma skall…
– Det var skitbra att han fick gå sig lite trött nu. Shaq är en väldigt stor häst och fick verkligen jobba med sina muskler nu. Starten i V75 på Romme i slutet av mars är bara att glömma i alla fall. Han måste ha mycket fäste i banan den här och kunde inte göra sig själv rättvisa då. Han var inte mycket tränad inför första starten i år och blir bara bättre och bättre.
En jänkare som var i gång redan som tvååring i USA och köptes till Sverige 2010 av dig och Stall Zet. Vägen har varit lång.
– Jag hittade honom själv på auktion i USA och det var många som trodde att han var helt slut. Men han har fått mycket tid på sig och har aldrig varit så här bra – och det är det som är så roligt.
Nu börjar det pratas om Elitloppet för dig och Shaq Is Back. VILL du överhuvudtaget vara med i Elitloppet?
– Jamen alltså…man är ju dum i huvudet om man inte vill det! Har man en häst som är hård i psyket som han är och tål det mesta är det klart att det vore en dröm att få vara med där. Men vi tar ett lopp i taget och ingen vet ju hur det blir. Vi har en häst som är på väg uppåt kraftigt i form i alla fall.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.