Elitloppshäst gör comeback på Fredag

32

amaru boko comeback 2015

Amaru Boko ägs av flera personer i Ta Rygg HB i Stockholm där bland andra sångerskan Anna-Lotta Larsson ingår. Här efter segern i guldfinalen på Solvalla i februari i fjol. Foto av LARS JAKOBSSON

Ingen start sedan i juni för den forne elitloppshästen.
På fredag gör Amaru Boko comeback på hemmabanan Bergsåker.

Åttaårige Amaru Boko fick problem med ett gaffelband i juni och ströks från Norrbottens Stora Pris.
En tilltänkt comeback i november gick om intet. Men nu verkar Amaru Boko av allt att döma vara på gång igen för sin tränare Robert Bergh.
Hästen är anmäld till ett lopp för den högsta klassen i Sundsvall på fredagskvällen. Loppet körs som V64-3 och lockade endast åtta hästar.
Amaru Boko stöter på motståndare han normalt ska slå, trots att det blev ett spår längst ut på bilens vinge i ett lopp över sprinterdistans.

”Allt känns bra igen”
Jimmy Jonsson är försteman i stallet.
– Det är en klassig häst och det är klart att det ska vara bra chans direkt. Visserligen har han varit ifrån tävling väldigt länge men allt känns bra igen. Sedan får vi se hur det blir med starterna framöver. Amaru var inne på Bergsåker i förra veckan och gick då ett jobb efter 1.18,0 och Robert var nöjd med honom då.
Amaru Boko var unghäststjärna hos Timo Nurmos och var 2013, som sexåring, med i Elitloppet. Kort därefter fick Robert Bergh ta över träningen av hästen som ett tag under fjolåret ståtade med tre raka segrar i gulddivisionen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.