Elitloppshopp firar påsk på Färjestad

198

elitloppshopp firar påsk på färjestad

Påsken brukar bjuda på högklassig travsport.
Så även i år.
På långfredagen årsdebuterar San Moteur och Iznogoud Am på Färjestadstravet.

I februari blev San Moteur första häst att bjudas in till Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj. Vägen dit inleds kommande fredag på hemmabanan i Karlstad, i en spårtrappa över 2 140 meter.
– Det blir nog ett eller två lopp till innan Elitloppet och jag tror inte att vi startar på 1 600 meter. Han har sådan oerhörd maxfart och det handlar bara om att han ska ha riktig kondition, sa Håkan Arvidsson när Kanal 75 hälsade på honom och San Moteur för några veckor sedan.
Den sexårige hingsten, med 15 segrar på 20 starter och 7,3 miljoner kronor insprunget, har inte tävlat sedan han i augusti vann miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla. Men det långa uppehållet är inget som oroar hans tränare.
– Årsdebuten som fyraåring, i Prix Readly Express, då hade han inte startat på sju-åtta månader och gjorde den prestationen…
Det loppet vann San Moteur överlägset trots startgalopp.

”Mer fulländad tävlingshäst”
Iznogoud Am har än så länge inte fått någon inbjudan men även han laddas mot Elitloppet. Och för hans del är långfredagens huvudnummer första uppgiften för säsongen, femåringsloppet Prins Carl Philips Jubileumspokal med 300 000 kronor till vinnaren. Den Stefan P Pettersson-tränade hingsten har vunnit 6 av 15 starter sedan han kom till Sverige från USA och andraplatserna i Sprintermästaren och Europaderbyt väger också tungt på meritlistan. Årsdebuten blir hans första start sedan han vann en semifinal i Breeders’ Crown i oktober.
– Jag ser fram emot säsongen och hoppas att han kan vara en mer fulländad tävlingshäst när han debuterar i år jämfört med förra året, sa Stefan P Pettersson nyligen till Kanal 75, och Mantorptränaren hymlar inte med att siktet är inställt på Elitloppet.
– Om hästen svarar på allting är vårt första mål att kunna få en inbjudan eller kvala in till Elitloppet. Sedan förstår vi att det är oerhört svårt och att det inte är många som lyckas, men vi måste ändå få ha det som en förhoppning och en plan.

Föregående artikelKommer våren nu med Stochampionatet?
Nästa artikelFem tippar V75 till SOLVALLA 9 april 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.