Elitloppskval i USA till våren

83

image-7

Bild från invigningen av Elitloppet 2015. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Solvalla försöker alltid bjuda in travare från USA till Elitloppet.
Inför årets drabbning ges amerikanska hästar för första gången chansen att kvala till Elitloppet på plats i New Jersey.

Mack Lobells seger i Elitloppet 1988 skapade ett sug efter amerikanska hästar.
Ett sug som trots varierande resultat av jänkarna inte blivit mindre med åren.
Nu har tidningen Travronden tittat i amerikanska propositioner och hittat något som inte kan tolkas på annat sätt än som ett kvalificeringslopp till Elitloppet.
Ett lopp som fram till nu varit ett renodlat inbjudningslopp.
Söndagen åttonde maj, tre veckor före Solvallas sprinterlopp, ska travbanan Meadowlands köra ett lopp där vinnande häst enligt det finstilta är direktkvalificerad till Solvallas internationella lopp söndagen 29 maj.
16 hästar ska vara med och på Solvalla är man som alltid intresserade av amerikansk stjärnglans.
Solvallas sportchef Markus Myron bekräftar att han varit i kontakt med Meadowlands men är i övrigt sparsam med kommentarer till Travrondens uppgifter.
– Ja, stämmer att jag tagit kontakt. Vi har ett samarbete med The Meadowlands och segraren i Elitloppet Playoff kommer att bli inbjuden till Elitloppet. Men jag skulle vilja återkomma senare med detaljer då vi fortfarande är ”under arbete”, säger Markus Myron.

En fråga till Walmann
I fjol gick Elitloppet till tränaren Roger Walmanns Magic Tonight. Solvalla-tränaren är den ende i världen som i dagsläget kan vara säker på att få en fråga av sportchefen senare i vår.
– Traditionsenligt har vi ju bjudit in titelförsvararen och självklart kommer jag att ta en diskussion med Roger när det börjar närma sig för att se var Magic Tonight står, säger Markus Myron.

Reklam av legendaren
Amerikanske kusken John Campbell, med över 10 000 segrar i karriären, har gjort reklam för Elitloppet ända sedan segern 1988 med Mack Lobell.
– Jag säger till alla som blir inbjudna att delta i Elitloppet att de absolut ska åka även om de känner sig tveksamma. Det var en fantastisk upplevelse som man bara får vara med om en gång i livet. Det som slog mig när jag kom till Solvallas travbana var publiken. Det var häpnadsväckande, de var så entusiastiska. Det var så mycket folk och det jublades åt hästar som värmde upp på morgonen. Vi har inget som liknar det i Amerika, har John Campbell sagt i en intervju.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.