Elmroth: ”Det var tortyr, fruktansvärt”

147

TV4-profilen Åsa Elmroths delägda häst, Monark Newmen, kvalade in till Derbyfinal under onsdagskvällen.

Njutning? Tvärtom.

– Uttagningslopp är tortyr, det är fruktansvärt. Jag hulkade och kunde inte kontrollera mig själv, säger Elmroth till Trav365.

Under onsdagskvällen så var det uttagningar till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersros travbana i Malmö.

Finalisterna till de största loppen för de fyraåriga hästarna skulle bli klara.

En av dem som kvalificerade sig, via seger, var Fredrik Perssons Monark Newmen som är klar för miljonfinalen om en och en halv vecka.

Hästen delägs av 15 personer, med olika andelar, och TV4-profilen Åsa Elmroth var en som fick jubla.

Men tiden inför- och även under själva loppets gång var en stor pina.

– Uttagningslopp är tortyr, det är fruktansvärt. Inför Kungapokalen var jag nervös, men det var inte ens en promille av hur nervös jag var nu. Jag var nervös i tio dagar inför loppet, det var sjukligt. Jag gick runt varje dag och mådde illa, säger Åsa Elmroth till Trav365.

– Det var en fysisk anspänning som bara släppte när han vann. Då hulkade jag bara och kunde inte kontrollera mig själv. Jag ringde min mamma och hon undrade vad som hänt, Det var inget vackert kvinnogråt, utan jag bölade och snorade, ha ha.

LÄS OCKSÅ Lottat: Så körs Derbyfinalerna  

”Jag ville ha en…”

Elmroth blev delägare i hästen av en ren slump. Hon var nere på jobb hos tränaren Fredrik Persson då hon blev introducerad för hästen.

Hon föll pladask för utstrålningen och fick veta att det fanns andelar kvar till salu i honom, trots att hästen visat sig duga bra på travbanan.

– Hur kan det finnas andelar kvar, frågade jag mig. Jag ville ha en så jag frågade Fredrik och dagen därpå var andelen min, förklarar Åsa.

”Ren bonus”

Hittills i karriären har fyraåringen gjort 26 starter, vunnit åtta gånger och tjänat 1,6 miljoner kronor. Nu är Monark Newmen alltså en av tolv klara för storfinalen på Jägersro första helgen i september. Där väntar fyra miljoner kronor om han skär mållinjen först.

– Det spelar inte så stor roll hur det går, på något vis, Jag förväntar mig ingenting, det som är nu är ren bonus. Vi fick bud på tre miljoner på honom tidigare, men tackade nej. Det känns bra just nu.

Under onsdagskvällen såg Åsa kvalloppet hemma från soffan.

När det nalkas finaler är hon på plats på Jägersro, men ska jobba.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelÅby Stora Pris har haft olika skepnader genom åren
Nästa artikelRekordintresse för spel på trav