Elva segrar på lika många starter

51

Hillary BR elva segrar

Norska kulltoppen Hillary B.R. förlängde sviten när hon på måndagen gästade Halmstadtravet.
– Hon är helt enorm! sa fyraåringens kusk Magnus Teien Gundersen.

I fjol vann hon nio av nio lopp och tog hem både Stokriteriet och Travoaks i Norge. Att döma av sättet hon vann på när hon nu startade i ett Breeders’ Crown-lopp i Halmstad kommer det bli fler storloppstriumfer i år. Det Geir Vegard Gundersen-tränade stoet fick en usel start från niondespår bakom bilen och hamnade inledningsvis i sjunde par utvändigt. Det blev sedermera femte par utvändigt och därifrån fick hon avancera 850 meter från mål. Med kraftfulla steg svepte hon då fältet, tryckte sig till ledningen i slutkurvan och defilerade ifrån motståndet.
– Det är en maskin till häst alltså. När hon får marschorder sveper hon gänget och när hon har avgjort slappnar hon av igen. Jag har fått köra en del bra hästar men jag har aldrig kört en bättre häst än den här. Hon har en enorm styrka, sa segerkusken.
Kilometertiden över de 2 140 meterna skrevs till 1.12,7 och förstapriset uppgick, precis som i kvällens övriga Breeders’ Crown-lopp, till 110 000 kronor.

Vann direkt i nya regin
I Breeders-loppet för treåriga hingstar och valacker gjorde danske Eric The Eel debut för Johan Untersteiner och via en vass slutrökare i tredjespår rundade hingsten motståndet och tog sin sjätte seger i åttonde starten.
– Det är en liten ponny som inte ser mycket ut för världen, tycker man hemma, men det biter bra när man smackar upp honom på bettet, sa Johan Untersteiner.
Loppet för de fyraåriga grabbarna vanns av Conrad Lugauer-tränade Romero (Marc Elias) och bland de treåriga stona drog Mats Rånlunds Golden Girl D.T. (Peter Ingves) det längsta strået.
Det var jackpot på V64-spelet och det gjorde att sex rätt betalade 2 764 kronor. Fem rätt gav 27 kronor och fyrarättspotten på 1,1 miljoner kronor går vidare till torsdagens sexrättspott då ännu en V64-jackpot väntar. Även i tisdagens V64-omgång på Solvalla ligger det jackpotmiljoner i potten.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.