Emma en vinnare i de segerlösas lopp

29

Emma en vinnare i de segerlösas lopp

Emma Jonsson från Umeå.
Där har ni en riktig vinnare.
26-åriga travamatören Emma vann sent på fredagskvällen karriärens första lopp i premiärupplagan av Gunnar Lindgrens lopp för segerlösa kuskar på Umåker.

Gunnar Lindgren, en av de mest framgångsrika travamatörerna i landet genom tiderna, vann själv många lopp som kusk.
Kort före sin död 2018 kläckte Lindgren idén om att skänka en klocka till en kusk som vann sitt första lopp.
Umåker anammade idén och på fredagen kördes Gunnar Lindgrens eget lopp. Ett specialskrivet lopp för kuskar som aldrig tidigare segrat i totalisatorlopp.
Emma Jonsson var en av 15 kuskar som tog chansen att vara med. Hon fick låna femåriga stoet Flare och slog till och vann till över 24 gånger pengarna på vinnarspelet.
– Det här trodde jag inte! Jag kör ju inte så mycket lopp, mest provlopp. Men hästen kändes jättestark och bra, så det var bara att ladda kändes det som, sa Emma Jonsson som innan fredagen hade kört 18 lopp och aldrig varit först över mål.
Amatören Erica Sandström från Umeå tränar Flare som tog tredje segern i 61:a starten och inte alls hade spelarnas förtroende men var överlägsen konkurrenterna.

Favoriten skuggade…
Emma Jonsson satt utvändigt ledaren med Flare och bakom bjöd Tino Lindström storfavoriten Hunter Dillon en perfekt resa i andraparet utvändigt.
Hunter Dillon kunde dock aldrig riktigt hota vinnaren Flare som kördes till ledningen 500 meter från mål och klev undan på tiden 1.15,9 över 2140 meter autostart.
Segerkusken hade en säker approach och satt nästan helt stilla upploppet ner.
– När hästen i ledningen stannade körde jag om och sedan höll det ända till mål. Det här är jättekul – för alla som håller på med det här vill väl vinna lopp, sa Emma Jonsson.
Loppet sponsrades av lokaltidningen Västerbottningen som skänkte hederspriset till segrande kusk – ett presentkort på 3000 kronor att användas till ett köp av ett armbandsur.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Jag skäms – men nu är det för sent”
Nästa artikelInför V75/Jackpot: ” Det går ju inte att backa i ett tolvhästarslopp över kort distans”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.