En ambassadör för travsporten

78

En ambassadör för travsporten

Cassandra Svedlund är Årets ledare 2017.Foto av Tom Jönehag

I nomineringen beskrivs hon som en ambassadör för travsporten. Årets ledare är en aktiv 19-åring som når ut med budskapet att travsporten är en plats för gemenskap och glädje.
– När de ringde och berättade att jag blivit utsedd till årets ledare blev jag chockad men så klart jätteglad, säger Cassandra Svedlund.

19-åringen från Bergsåker har två hästar som hon både tränar och tävlar med, en inom ponnytravet och en inom det stora travet. Hon har dessutom precis fått en tillsvidareanställning i en butik men tillbringar ändå minst sju timmar varje vecka på travskolan för att bland annat leda kurser.
– För mig betyder travskolan otroligt mycket. Jag blir imponerad av barnen som utvecklas så pass fort. Att se deras utveckling är det absolut roligaste, både på kurserna och när de är ute och tävlar, säger 19-åringen som själv blev travinbiten när hon började på travskolan för nio sedan.
Att just hon blev ledare var snarare en tillfällighet än något planerat. Cassandra Svedlund och en kompis råkade vara på plats när ordinarie kursansvariga var sjuka vilket gjorde att de fick hoppa in och hjälpa till och på den vägen är det, berättar den nu snart färdigutbildade travskoleinstruktören.
Nästa lördag under SM-helgen på Åby kommer Cassandra Svedlund ta emot utmärkelsen Årets ledare. Förutom äran kommer hon att prisas med en guldhjälm och en check på 10 000 kronor.
– Pengarna kommer troligtvis gå till någon form av utbildning, något som kan göra mitt lärande bättre. Men någonting kommer jag också att unna mig.

Det var följande nominering från Bergsåkers travskola och ponnytravklubb som gjorde att Cassandra Svedlund blev utsedd till årets ledare 2017:
”Cassandra är aktiv i såväl Travskola som Ponnytravklubb och är en god förebild i alla lägen. Det finns inte superlativ nog för att beskriva denna tjej, som trots sin unga ålder har alla egenskaper som behövs för att nå alla med sitt budskap – travsporten är en plats för gemenskap och glädje. Hon gör allt för att lära eleverna allt hon kan och har en förmåga att se samtliga i gruppen. I sin ledarstil är hon mån om att se sina elever och vänner utvecklas på ett sätt som de upplever roligt. Cassandra är en ledare som verkligen är en ambassadör för travsporten och som med sitt sätt lockar nya intresserade varje dag.”
Fotnot. Årets ledare är ett pris som Svensk Travsport delar ut årligen för att uppmärksamma och lyfta ledare som verkar inom travsportens värld. Vinnaren väljs ut bland de nomineringar som kommit in.

Föregående artikelEn av 17 blivande proffstränare
Nästa artikelJUST NU: Följ V75 direkt i Trav365:s livechatt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.