En bra spik på V86?

26

image-11Han har tagit fem segrar på sju starter i regi Robert Bergh.
Nu är Picasso Sama jackpotomgångens största favorit i V86.
– Han känns ännu finare nu än han har gjort tidigare, säger Preben Sövik i stall Bergh.
Det är jackpot i onsdagens V86:a där en ensam vinnare kan ta hem elva miljoner kronor enbart på åtta rätt. Omgångens största favorit och många spelares spik återfinns i den sista avdelningen. Det är Picasso Sama som verkligen har hittat stilen sedan han kom i träning till Robert Bergh. Efter galopp i första starten för Bergh så tog Picasso Sama fyra raka segrar. Han gjorde årsdebut i slutet av januari och satt då fast med alla krafter kvar. Men senast var han tillbaka i vinnarcirkeln då han ledde ett V86-lopp på Solvalla från start till mål.
– Picasso Sama (V86-8) ser riktigt fin ut och ser ut att ha mått bra av de här månaderna som han har fått träna på i vinter. Han har lagt på sig mer muskler och känns bättre nu än han gjorde i höstas. Han vann lätt med krafter kvar senast och tussarna satt kvar i öronen, säger Preben Sövik, försteman i stall Robert Bergh.
– Det är en jättefin häst som jag inte tror att vi har sett botten i ännu. Han tog senaste loppet bra och har tränat på hela tiden efteråt. Jag tycker faktiskt att han känns ännu finare nu än han gjorde inför de senaste loppen. Jag tror också att han kommer att vara ännu vassare nu med två lopp i kroppen.
Vad säger du om uppgiften med innerspår bakom bilen?
– Han har haft spår ett gång tidigare och spetsade då. Hästen är snabb ut och Ulf får prova för ledningen. Han var riktigt nöjd med honom senast. Jag hoppas och tror att han tar ledningen och det ser ut som en jättebra chans.
En spik på V86?
Ja, ser man till resultaten och vad han kan så tycker jag att det är en bra spik.

”Har smygform – ska inte glömmas bort”
Ni har ytterligare två hästar till start inom V86. En av dem, Mockingbird Face, kör du själv. Chanserna där?
– Mockingbird Face (V86-5) körde jag senast och var riktigt nöjd med honom. Han var ute över 1600 meter och när jag tog upp efter mål så fattade han inte vad som hände och trodde att det skulle vara ett varv till. Han har mest varit ute över långa distanser men genomköraren över kort distans som han fick senast tror jag ska ge lite positiv effekt. Han känns pigg och glad i träningen och har smygform. Det är bättre distans åt honom nu och han står bättre inne i loppet. Tar man med några hästar så ska han inte glömmas bort.
– Part Nan Angelen (V86-5) skötte sig senast men det var lite surt att han inte fick vinna. Nu blev det målfotoförlust men jag är nöjd med att han äntligen travade felfritt i alla fall. Han började bra hos oss men är lite lurig och helt plötsligt är han smårullig och så lägger vi på boots och då är han inte rullig längre. Kapaciteten finns där men han är inte den lättaste. Nu är läget lite halvtråkigt med spår fem och galopprisken finns där. Går han felfritt kan han vara med och kämpa om de fyra, fem främsta platserna. Jag tycker att Mockingbird Face har lite bättre chans av våra två i loppet. Han är på gång, säger Preben Sövik.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.