En introduktion till trav för dig som nybörjare

47

olympus digital camera

Hästsport är något du ofta ser i äldre filmer eller kanske på pub, men det är tyvärr allt färre människor idag som ser på denna typ av sport självmant, trots att det är oerhört fartfyllt och spännande. Detta gäller särskilt yngre generationer som inte vuxit upp med hästsport på samma sätt som generationerna innan. I denna artikel får du därför en introduktion till trav som lämpar sig till dig som är ny till sporten!

Varför intressera dig i trav?

Varför borde du intressera dig i trav? För dig som älskar annan sport, som exempelvis fotboll eller ishockey, borde det inte krävas särskilt mycket övertygande. Att få se ståtliga djur tänja gränserna på det som är möjligt och tävla mot varandra i fartfylld action är förstås otroligt spännande för dig som kan se den inneboende skönheten i sport. Men det finns fler anledningar än så att engagera dig i travvärlden.

En av de mest populära formerna av betting

Hästsport i sig är kanske inte riktigt lika populärt som det en gång i tiden var, men inom bettingvärlden är trav otroligt populärt, särskilt i Sverige, där vissa stamkunder lyckats vinna flera hundratusentals kronor på trav. Svensk licens för detta infördes år 2019 och trav som bettingsport har bara vuxit sedan dess. På sidor som snabbare.com kan du se över odds på trav, som är den vanligaste formen av hästbetting, och spela på hästar utefter eget tycke.

Experter inom trav har förstås sina egna rekommendationer för hästar att satsa på, men allra roligast blir det om du själv ser på hästarna och hittar en som du njuter av att heja på. Precis som med vilken sport som helst blir det roligare när du blandar in pengar i mixen, och när du har ett lag att jubla för!

Varje häst är unik

Det som gör trav så spännande är det faktum att varje häst är unik, med egen personlighet och egna positiva och negativa egenskaper. Ingen häst är den andra lik och det innebär att varje lopp blir unikt även det. Att läsa på om hästarnas historik, tidigare lopp och dylikt kan bara det vara riktigt spännande, särskilt för dig som hästperson.

Vissa hästar har gått ner i historieböckerna för deras unika framträdanden. Ett exempel är hästen Winning Brew som slog rekord för snabbast häst genom tiderna med sina 70.76 kilometer per timme, en fart som inte ens olympiske sprintern Dwain Chambers skulle kunna slå! Snabbast innebär dock inte alltid bäst, och hon har endast vunnit två utav nio lopp i skrivande stund.

En internationell sport

Kärleken för hästar och hästsport är inte något som endast går att hitta i Sverige, utan är en kärlek som är helt gränslös. Hästsport är särskilt populärt i Amerika, men det går att hitta traventusiaster likväl runtom Europa. Genom att intressera dig i trav får du således möjlighet att knyta kontakt med nya människor världen över. Trav kan alltså vara en riktigt social sport i rätt sammanhang och med rätt attityd!

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 (tisdag): Thules nya segerstaplare jagar fjärde raka
Nästa artikelInför V86 jackpot (onsdag): ”Full laddning – jag är optimist”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.