”En uppvisning utöver det vanliga”

25

Plusbetygen efter V75 på Örebro • Jimmy Tapper sätter plus och minus

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

M.T.Joinville och Jorma Kontio får fem plus av Trav365:s expert.

TRAV21 oktober 2017 20:40

M.T.Joinville hade lekstuga.

Trots ett lopp utvändigt om ledaren krossade han sina konkurrenter.

En uppvisning utöver det vanliga.

Det var travfest på Örebrostravet och vi fick se flera fina prestationer. Kuskarna ville verkligen vinna, det var körning från alla händer – lopp efter lopp. Härligt att se!

Omgångens störste favorit, Nuncio, svek och det blev ”bara” en femteplats. Kommer han komma tillbaka?

Omgångens stora utropstecken var i stället M.T.Joinville som lekte hem Bronsdivisionen och krossade sina konkurrenter.

Här är V75 5 bästa – och sämsta prestationer:

+++++

Vem: M.T.Joinville, V75–3

Kommentar: Hade det sämsta tänkbara utgångsläget och tränare Susanne Richter flaggade för ett lugnt upplägg. Vet inte om Jorma Kontio lyssnade, för i stället blev det ett tufft upplägg utvändigt om ledaren. Trots att hästen är ny i Bronsdivisionen vann han väldigt enkelt. En prestation utöver det vanliga. Hästen är en tank och tuggade ner sina motståndare. Vann helt överlägset och känslan säger att han kommer klättra högre i klasserna.

Det är en blivande häst för Gulddivisionen. Hur som helst, det ska bli spännande att följa utvecklingen på M.T.Joinville.

++++

Vem: Day or Night In, V75–5

Kommentar: På förhand var den stora snackisen Nuncio. Kunde någon utmana honom eller var det en straffspark?

Kusken och tränaren Johan Untersteiner hade inga planer på att bjuda in den store favoriten i matchen. Han hade stor tro på sin häst och körde offensivt. Såg fin ut loppet igenom och det var inget snack om att det var den bästa hästen som vann.

Han visade prov på både startsnabbhet och en härlig inställning. Nästa mål är Frankrike där jag tror han kommer skörda nya framgångar.

+++

Vem: Mack Dragan, V75–1

Kommentar: Stod för dagens bästa värmning och det såg väldigt bra ut på förhand. Men det blev allt annat än enkelt för favoriten. Innan sista sväng kollade jag bakåt i fältet och trodde hästen skulle krokna ihop fullständigt efter det hårda tempot. Trots att han blev utmanad flera gånger under loppet orkade ingen utmana på allvar.

Man ska inte ta ifrån hästen prestationen, men hade inte värste motståndaren Glenn Boko galopperat bort sig, hade utgången kanske blivit annorlunda.

++

Vem: Bula Bula Am, V75–2

Kommentar: Distansen var ett frågetecken då hästen är mer stark än snabb. Men starkast visade sig vara bäst till slut. Vann åkandes och kusken Oskar J Andersson körde med gott självförtroende. På upploppet var det ingen som kunde hota på allvar och det såg ut att vara en hel del krafter kvar. Kommer vinna fler V75-lopp.

+

Vem: Wingait Erik, V75–6

Kommentar: Det blev ett tufft tempo i loppet som gynnade vinnaren, men hästen gjorde en grym avslutning och gick riktigt fort sista varvet. Såg lite seg ut under resans gång men när kusken Kevin Oscarsson ryckte tussarna ur hästens öron vaknade han till liv. Wingait Erik visade prov på både styrka och snabbhet när han avgjorde loppet enkelt på upploppet.

Vem: Nuncio, V75–5

Kommentar: Tråkigt att behöva ge denna världsstjärna minus men förväntningarna var skyhöga och det var en straffspark på förhand. Tränaren Stefan Melander hade på förhand gått ut med att formen inte var på topp, men ”bara” en femteplats?

Det var inget tryck i honom någon gång under loppet. Melander har en lång uppförsbacke framför sig. Hoppas så klart att han hittar tillbaka till sin gamla form, men jag är tveksam.

JIMMY TAPPER

21 oktober 2017 20:40

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelLämnade in kupongen 20 gånger – vann 3,5 miljoner kronor på V75
Nästa artikelGenrepade på bästa sätt inför en vinter i Paris

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.