”En vagel i ögat för kuskmaffian”

30

Snökaos, tunga favoritfall, barfotaförbud – mitt i V86-omgången – felaktiga starter (?) och uppvisningar.

V86-kvällen under onsdagskvällen innehöll allt…och mycket Lutfi Kolgjini.

När den mannen är på humör och har toppform på stallet blir trav ännu roligare.

LÄS OCKSÅ RESULTAT: Så gick det på V86  

Var ska man börja?

Jo, från början, för det är enda sättet att bena ut den här högdramatiska V86-kvällen från Solvalla och Åby.

Robert Bergh strök sig själv från kvällens tävlingar, då fick Kim Eriksson hoppa upp bakom av två av hans hästar.

Det slutade med dubbelseger.

I V86-1 satte han dit treprocentaren Västerbo Arthur, som chef Bergh beordrat skoryck på. Hästen tackade och tog emot. Det såg ut som han tassade fram på en sandstrand i Thailand, men i själva verket klafsade hästen runt på gegga i Mölndal.

Mer sånt

Sedan fick vi se en duell mellan Lutfi Kolgjini och Erik Adielsson i V86-2. Ludde gick segrande, två gånger om. Mer sånt, men mer om det i Sportbladets plusbetyg från kvällen som kommer här nedan.

 

Lutfi Kolgjini och Speedy Face. Redan innan V86-tävlingarna bjöd den frispråkige Jägersrotränaren på stor show då han vann med Platon Face. Och på vilket sätt sen, segermarginalen skrevs till ett ”helt upplopp”.

Senaste tiden har den gode Kolgjini gjort rent hus på travbanorna. Och han bara fortsätter. I V86-2 hade han i princip lovat seger, på Kolgjini-manér, med 1 Speedy Face, som inte ens var favorit…

Med nöd och näppe lyckades han hålla ledningen och med nöd och näppe höll hästen undan till seger före favoriten 3 Global Un Poco.

När Ludde är på det här humöret och har toppform på stallet blir trav ännu roligare än vad det redan är. Den så oförutsägbare Kolgjini rör om i grytan, kör på känsla och är ett vagel i ögat för ”kuskmaffian” som brukar få bestämma som de vill i svenska travlopp i allmänhet och på Solvalla i synnerhet.

Nämnde jag att Kolgjini har en segerprocent på 20 som tränare och dryga 40 (!) som kusk? Nej, men då gör jag det. Rent strålande siffror. Håll i, Ludde.

 

Barkevious Mingos förvandling. Vad har hänt med den här hästen? I senaste starten såg han ut som en bomb över upploppet då hästen i princip flög ifrån sina konkurrenter. Under onsdagen var det andra förutsättningar: plaskbana och bakspår. Men det hindrade inte hästen och kusken Carl-Johan Jepson. När tempot stryptes rejält mitt i loppet så tog Jepson saken i egna händer, kastade iväg sin Barkevoius Mingo – och körde till ledningen. Väl där såg hästen lika bra ut som senast. Jag får B.B.S.Sugarlight vibbar. Ni som inte förstår: det var en häst som sensationellt gick från gärdsgårdsserien till Elitloppet. Tränar hästen gör Nils Norelius, b-tränare i Åmål. Vilken saga, låt den aldrig ta slut.

 

Kim Eriksson på Robert Berghs hästar. Kim kastades in som ersättare i sista sekund och tog verkligen chansen. På två styrningar åt stortränaren bärgade han två segrar. När Kim Eriksson hoppar upp bakom en häst för första gången så brukar pållarna tända till. Och han tar verkligen varje styrning på allvar och ger hästarna chansen. Det lönar sig. Med både Västerbo Arthur som Balfour visade han fina kuskegenskaper. Han lär få köra fler lopp åt ”Robban”.

 

Banmästarna på Solvalla. Det snöade ymnigt i Stockholm under natten mot onsdagen och även under onsdagsmorgonen. Som travspelare började man ana vart åt det barkade. Katastrofbana på Solvalla? Nej då. Till skillnad mot Stockholms centrala delar så är det faktiskt någon som jobbar med att röja snö ute på travbanan. Och de fick till en bra bana, jag hörde ingen aktiv klaga = jättebra kritik till banmästare Marcus Stjernström. Banarbetarna får enormt med skit, men nu får ni beröm. Sug i er.

 

Stoet Tour Knight har verkligen blommat ut i regi Peter Untersteiner. Under onsdagen togs en ny, snygg, seger på travbanan. Kretsen kring hästen, där fotbollslegendaren Glenn Strömberg bland andra ingår, kan få kul framöver.

 

Oj. Finns mycket att ta upp här. Men nöjer mig med att ta upp två hästar. 1 Victory Hellebjerg var favorit i V86-3, men det mesta blev fel. Kusken Jeppe Juel körde snävt x2, men det hade ingen betydelse, hästen var usel. Något var så klart fel och tränaren meddelade att det blir ett besök hos herr veterinär på fredag. Trist att vi inte fick se dess fulla kapacitet. En annan som underpresterade var 1 Going Diablo i V86-4. Hästen blev någon form av ”skrikhäst” som alla spelare skulle gå på (spika) till slut. Men efter lite press så vek stoet in hovarna i god tid – och sågs aldrig med vinstchans.

LÄS OCKSÅ RESULTAT: Så gick det på V86  

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”En vagel i ögat
för kuskmaffian”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.