Erik Adielsson inför V75 Gävle 21 maj 2016

94

adielsson inför v75 gävle

Han kör omgångens största favorit i V75.
Men Erik Adielsson varnar de som har tänkt att spika Seedorf O.M.F.
– Det är konstigt att han är omgångens största favorit. Det är ingen man ställer någon bankgaranti på att han går ut och vinner, säger Adielsson.

Stig H Johansson-tränade Seedorf O.M.F. är en högkapabel häst som varvar toppprestationer med lite sämre insatser ibland. Han var ruskigt bra vid flera segrar i fjol men inledde året med att galoppera och bli diskad i V75 i Momarken. Gången efter var han suverän vid en övertygande seger på Solvalla när han besegrade King Sir Kir. Men senaste insatsen var inte lika bra som femma, även om hästen var ursäktad av en tung löpning. Nu är frågan hur Seedorf O.M.F. hanterar innerspåret i voltstart i V75-1. Erik Adielsson intervjuades i V65 Direkt under fredagen och delgav sina synpunkter.
– Han kastrerades förra året och hjälpte inte till mycket innan kastrationen och kastade sig gärna i galopp bara han hittade en anledning. Han har blivit mycket mer stabil efter kastrationen och hade fjärde- femtespår på Solvalla och gick iväg bra där. Nu är det två skickliga kuskar och någon vass häst på springspår och han är väldigt olika från dag till dag. Min spontana känsla är att det inte är någon toppchans att han frontar, säger Erik Adielsson.
Vad säger du om insatsen i Örebro senast?
– För en vanlig häst så var det en riktig topprestation. Han började från bakspår fram i till dödens och kom hem på en 1.12-tid och har 700 000 kronor på sig. Men för att vara Seedorf som jag har höga förhoppningar och krav på så var det en okej prestation, men absolut inte dålig. Jag tycker att det han gjorde i ett par starter innan var vassare än det i Örebro.
– När Seedorf är som bäst är han ruskigt bra men han är speciell som de flesta vet och att luta sig mot honom som omgångens mest spelade tycker jag känns konstigt även om han har väldigt hög kapacitet. Det är ingen man ställer någon bankgaranti på att han går ut och vinner, fortsätter Adielsson.

”Inte superhett när han har bakspår”
Solvallakusken kör flera hästar inom V75, bland annat Stig H-tränade Supreme Court i den andra avdelningen.
– Det är inte så tokig häst men det är väl kanske inte så att man går ut och säger att han bara vinner från bakspår på V75. Men han gjorde det bra senast och hade kanske lite kräm kvar. Det är en så pass vettig häst att om det klaffar så kan han absolut vara med. Tar man fem, sex, sju hästar så är han en av dem, men det känns inte så superhett när han har bakspår.

”Bingo med spår ett för Nimbus C.D.”
Adielsson kör även Pasi Aikio-tränade Nimbus C.D. som är favorit i det avslutande gulddivisionsloppet där vinnaren får en biljett till Elitloppet. Läget med innerspår är perfekt för den startsnabba stjärnan som delägs av Mats Sundin.
– Det är klart att det kändes som bingo när han fick spår ett. Normalt sett tycker jag det är lite halvknepigt med innerspår i Gävle men hästen är väldigt kvick ut och det är 1609 meter så det känns jättespännande. Jag har sett honom i alla starter och han gick riktigt bra senast, säger Erik Adielsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.