Etappvinnaren i VM i V75: ”Mycket fräck spik”

220

1 av 2 | Foto: Privat

Lars Danielsson

TRAV10 november 2017 16:05

I lördags blev Lars Danielsson etappvinnare i VM i V75 – och därmed klar för VM-final.

Nu avslöjar han sina bästa tips till lördagens V75-omgång i Eskilstuna.

– Jag har en väldigt rolig spik, säger han.

Tävlingen VM i V75 är i full gång och i lördags avgjordes den tredje etappen från V75-tävlingarna på Bergsåker.

Etappvinnare blev Lars Danielsson, som med fyra spikar på sitt system inte bara kammade hem över 60 000 kronor, utan också kvalificerade sig för den stora VM-finalen.

För Trav365 berättar nu handbollstränaren om veckan efter etappsegern, sin taktik i den kommande VM-finalen, och dessutom avslöjar han sina bästa tips till lördagens V75-omgång i Eskilstuna, som är etapp fyra i VM i V75.

”Annars lätt att bli förvirrad”

– Det har verkligen varit fullt upp i veckan, det är väldigt många som har ringt och skickat sms och det är många som har läst att jag vunnit, berättar Lars Danielsson och fortsätter:
– Sedan har jag gjort tv-intervju med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog, varit med i tipstävlingen fem tippar V75, och lite sådana där saker. Det har varit en skitkul vecka.

Hur var det att göra en tv-intervju med Hans G, som kommer sändas under lördagen?
– Det var bättre än vad jag trodde, faktiskt. De som jobbade med inslaget var avslappnade och coola, vilket smittade av sig. Det är annars lätt att man blir förvirrad med kameror och sådant, men det kändes väldigt, väldigt bra och man tänkte inte ens på att de filmade.

”Jagade nästan in honom först i mål”

Att Lars Danielsson i lördags blev etappvinnare i VM i V75 är ingen slump, Lars har varit travintresserad sedan 1980-talet och har även delägt travhästar, som vunnit på V75.

– Jag har varit med på ett par hästar genom åren, och när Chosen One, som i dag är hos Johan Untersteiner, var hos Stefan Persson så delägde jag den och den vann på V75 under Sprintermästaren i Halmstad.

Hur var den upplevelsen?

– En väldigt häftig upplevelse, jag sprang upploppet ner den gången och nästan jagade in honom först i mål, skrattar Lars Danielsson.

Till vardags är Lars Danielsson handbollstränare.

– Jag är mitt emellan två jobb, jag har varit arbetsledare tidigare men nu ska jag börja jobba på kansliet hos Torslanda HK, där jag även är assisterande tränare till herrarna som spelar i Allsvenskan.

Det jobbet gör att Lars Danielsson missar lördagens V75-sändning i TV12 och TV4.

– Vi har derby mot Kungälv, så jag får titta på travet senare på kvällen.

”Det är en rolig spik”

När Lars Danielsson blev etappvinnare i VM i V75 i lördags så använde han sig av fyra spikar, något som han kommer fortsätta med i tävlingen.

– Jag tycker det är en bra taktik, det kommer alltid någon skräll i omgångarna och med fyra spikar så har du råd att gardera en del i de tre övriga V75-loppen, och kan man läsa rätt i vilket lopp skrällen kommer så sitter man bra på det.

Kan du avslöja någon du tänker spika på V75 på lördag?

– Jag är inne på att 6 Springover (V75-1) vinner, sedan tycker jag också att 7 Eelis (V75-5) är en rolig spik, den är väldigt lite spelad och jag läste att de skulle vara några intressanta ändringar på den.

De nio personer i V75 i VM som hamnar överst på topplistan efter de sex etapp-omgångarna, samt de sex etappvinnarna bjuds in till final i Stockholm senare i år, som direktsänds i V75 Direkt. Vinnaren tar hem 250 000 kronor.
– Det ska verkligen bli spännande, jag är en tävlingsmänniska som gillar att tävla och jag kommer läsa på en hel del inför det här, jag åker inte dit för att bli lottlös. Jag är egentligen ingen kom ihåg-kille, men jag har ändå ganska bra hum och är allmänbildad och jag siktar på att bli bland de tre bästa, säger Lars Danielsson.

Foto: ALN

7 Eelis (V75–5) är Lars Danielssons fräcka spik på V75

10 november 2017 16:05

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Hoppas Erik lotsar till en säker seger…”
Nästa artikelExpertens V75-tips: ”Vi spikar Foppas Diamant”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.