Etfersnack V75 Färjestad – Southwind Feji fortsätter rada upp segrar

109

På lördag ska Southwind Feji leverera en tidig julklapp

Nio raka segrar. 
Southwind Feji fortsätter rada upp segrar och på långfredagen klev femåringen över sin första intjänade miljon. 
– Det är helt osannolikt egentligen, sa tränaren Pär Hedberg om hästen som köptes till Stall Palema som avelssto.

En av långfredagens största snackisar på förhand var duellen mellan Double Exposure och Southwind Feji i V75-3.
Men det blev aldrig någon duell. Först tvingades Örjan Kihlström avstå styrningen av Double Exposure på grund av ryggbesvär, sedan en kvart före V75-inlämningen ströks även Double Exposure då tränaren Daniel Redén inte var nöjd efter värmningen.
– Jag fick vissa signaler av henne och när vi kom in i stallet så tog jag pulsen direkt. Pulsen var lite högre än vanligt och jag chansar inte med den här hästen, sa Daniel Redén.
Därmed blev det ingen duell och istället fick publiken på Färjestad nöja sig med att se hemmakusken Mikael J Andersson ta ännu en seger med segermaskinen Southwind Feji.
Det femåriga stoet, som köptes för att bli avelssto, kördes till ledningen efter 300 meter och sedan log vägen mot nionde raka segern öppen. Det var samtidigt den 17:e vinsten på 19 starter.
– Det blev odramatisk, hon sprang lite på tvären på upploppet. Hon blev rädd för reklamtavlorna på innerplan och sprang mest och tittade på dem. Men jag såg att jag skulle vinna och då fick det räcka så, sa Mikael J Andersson som måttade in segern med trygg marginal.
– Att köra henne jämfört en vanlig häst är som att gå ut med en kamphund istället för en papillon, sa kusken.
Axevallatränaren Pär Hedberg var förstås nöjd efter nionde raka segern, varav den sjunde segern totalt på V75 för Southwind Feji.
– Hon är otrolig. Det är helt osannolikt egentligen. Det är klart vi får sikta mot Åby om en månad i Lovely Godivas Minne, olympiatravsdagen, kanske blir det ett lopp i mellan.

Pastore Bob snabbast i år
Dagens sportsliga höjdpunkt var Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal (V75-7) där tio femåringar gjorde upp om ett förstapris på 250 000 kronor.
Segern gick till Pastore Bob som spurtade sylvasst efter sen lucka från rygg ledaren tillsammans med kusken Christoffer Eriksson.
Segertiden blev årsbästa i Sverige – 1.10,6 över 1640 meter autostart.
– Han vann åkandes på 1.11 i Halmstad så tiden är inte förvånade. Han har verkligen utvecklats hästen, jätteskoj. Han går framåt för varje lopp. Sedan han blev valack kan han koncenterar sig på tävling istället för damer, sa tränaren Johan Untersteiner.
Tvåa blev Disco Volante och trea ledaren Justice Ås.

Goop vann dubbelt
Björn Goop hade en bra dag på hemmabanan och vann dubbelt inom V75-spelet.
I V75-1 serverade Björn Goop tidigare unghäststjärnan Mister J.P. ett perfekt lopp. Efter en inledning som näst sista häst när hästarna var uppradade på innerspåret första två varven så stötte Goop varvet kvar och fick andrapar utvändigt. När sedan Mister J.P. fick fortsatt draghjälp ända tills upploppet kunde han avgöra ganska bekvämt samtidigt som ledaren Explosive Merlot försvarade sig med galopp.
– Han fick ett maximalt lopp och det var vad han behövde, han har ju knappt startat på två år, sa Björn Goop om kriterievinnaren från 2015.
Segern var den tionde på 13 starter i karriären för den numera sexårige hingsten.
Björn Goop blev dubbelsegrare sedan han även dominerat kallblodsloppet V75-4 i ledningen från start till mål med Björnemyr Texa.
– Hon var fin, pigg vaken och alert hela tiden, sa Björn Goop som bjöd på en segergest redan drygt 50 meter före mål.
Norska amatören Ida T. Skaane, som gjort tränarjobbet, fanns inte på plats i Karlstad utan blev kvar hemma och födde en son.

Vinnare på V75 för första gången
V75-2 var ett lärlingslopp och det blev dubbelseger för Marcus Lindgren. Hierro Boko fick lucka från rygg ledaren in på upploppet och spurtade ner ledande stallkamraten Adiago Trot. I segersulkyn satt Markus Niklasson och tog sin första V75-seger.
– Otroligt glädje, en lättnad när vi gick över mållinjen, sa Markus Niklasson.
I V75-5 körde Jorma Kontio resolut till ledningen med Bo C. och sedan höll han ett högt tempo som fällde favoriten Vikens High Yield som tvingades gå utvändigt ledaren.
Örebroamatören Bo E Nilsson är uppfödare, ägare och tränar även vinnaren Bo C. som även fått sitt namn från ”Bosse”.
– Det är som ens eget barn, så det känns…det är häftigt, jättehäftigt. Det är första gången jag vinner V75 och jag har försökt många gånger, sa Bo E Nilsson.

Snabb barfotadans
Veijo Heiskanen har form på sitt stall och i V75-6 svarade Keycard för en imponerande prestation när hon dominerade från spets på utmärkta segertiden 1.13,4 över distansen 2140 meter autostart. Keycard tvingades till en våldsam öppning för att komma till ledningen och klockorna visade 1.08 första 500 meterna och 1.11,5 första varvet.
– Nu är vi på rätt väg. Jag kände att hon sprang väldigt lätt. Det var första gången utan skor på fötterna, kommenterade Veijo Heiskanen.
Sju rätt på V75 gav 50 880 kronor, sex rätt gav 467 kronor och fem rätt 46 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat och startlista till Färjestad 30 mars 2018
Nästa artikelV75 resultat och startlista till Klosterskogen 31 mars 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.