Etonnant mot Elitloppet i toppform

32

etonnant mot elitloppet i toppform

Titelförsvararen Etonnant kommer till Elitloppet i strålande form.
Den franske stridsvagnen tog sin tredje raka seger då han hemförde Prix de l’Atlantique i Paris.

 Det är fem veckor kvar till Elitloppet. Temperaturen stiger för varje dag.
Under lördagen visade fjolårsvinnaren att han är fast beslutet att försvara sin titel på Solvalla den 28 maj. Etonnant infriade favoritskapet i storloppet Prix de l’Atlantique som kördes på Enghien-banan utanför Paris.
Etonnant, som de senaste två åren slutat tvåa i loppet, kördes i vanlig ordning av Anthony Barrier som tidigt tog initiativet med den urstarke fransmannen. Etonnant övertog ledningen efter att knappt halva distansen avverkats och kunde sedan kontrollerat gå undan till segern värd cirka en miljon kronor. Segertiden skrevs till 1.11,0 över 2150 meter med autostart. Tränaren Richard Westerink har tidigare uppgett att närmast väntar en start i Prix des Ducs de Normandie den 13 maj innan Elitloppet.
Bakom vinnaren levererade Go On Boy en mycket stark avslutning för sin tränare Romain Derieux och slutade tvåa, före Hohneck som även han stod för en positiv insats. Båda hästarna nämns som aktuella för en start i Elitloppet. Dit är redan Horsy Dream inbjuden, som här i Prix de l’Atlantique bjöds ett lopp i de bakre regionerna men som visade fortsatt fin form då han spurtade in till fjärdeplatsen.

Föregående artikelV75 & DD Tips + Unik statistik inför JÄGERSRO
Nästa artikelFem tippar V75 till Örebro 29 april 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.