”Ett års vila – vi spikar på DD i kväll”

19

Expertens DD-tips – tisdag 5 december

Foto: KANAL75

Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

TRAV5 december 2017 09:13

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Axevalla, tisdag 5 december.

DD-1

Rankning: 6–2–9–4–5–1–3–7–10.

Kommentar: Vi kan inte bortse från att det här ­förmodligen är ett av de sämsta DD-loppen i år. Men en spännande come­back får vi se av Tudor Kronos som hade ett toppenår i fjol. I år inte riktigt lika bra, det här blir nämligen hans årsdebut. Normalt sett ska man inte kunna gå ut och vinna efter ett års vila – men vi ger faktiskt, utan att veta hur förberedd han är inför detta, Tudor Kronos en bra chans att ta hem ­detta lopp där de flesta av hästarna inte har visat något extra på ­mycket länge.

On Good Terms är tidig på startsnabbhet och läge. Sedan vill vi nämna Tore som återkommer efter uppehåll i ny regi. Han har vilat ännu längre än Tudor Kronos – 19 månader – men har bevisat att han är en bra häst. Kan han plocka fram det direkt efter vila är han ett bud i det här synner­ligen ihåliga loppet.

DD-2

Rankning: 9–4–3–6–10–7–8–2–1–5.

Kommentar: 75 000 kronor till vinnaren i det här treårings­loppet där vi, trots bakspår, tror mest på Jonas ­Mobergs ­Categorical. Hästen har fått en månads tävlings­uppehåll sedan han senast vann efter att tidigt ha kört sig till ­ledningen och sedan enkelt stegat undan före bland ­andra ­Eskimo Brother och Livi Money Maker. Eskimo ­Brother är en fin häst som vi får för oss kan öppna snabbt om han får till det. Men som det har varit så här långt ­verkar han ­närmast rädd för startbilen, och det är ju så klart ett ­problem. Livi ­Money Maker har gjort ett par bra insatser i rad men har ­varit ­struken för en förkylning inför den här ­starten och det kan ju ha satt ner honom. Med tre spikar på V64-kupongen har vi råd att helgardera det här loppet.

DD-systemet 2 rader

DD-1: 6 Tudor Kronos.

DD-2: 9–4.

Vem tar spets?

DD-1: Tudor Kronos bör kunna köra sig till ledningen om det är den taktiken kusken väljer.

DD-2: Fleek Hanover är den som har visat bäst start­snabbhet. Eskimo Brother är jokern i spetsstriden.

! Statistikvinnarna

DD-1: Tudor Kronos.

DD-2: Categorical.

5 december 2017 09:13

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.