Ett nytt projekt för att hjälpa ungdomar in i travsporten

59

Ett nytt projekt för att hjälpa ungdomar in i travsporten

En ny sponsor och ett nytt projekt för att hjälpa ungdomar in i travsporten.
Det var två av nyheterna som Daniel Redén presenterade under en pressträff på sin träningscamp Furuby Gård på onsdagen.
– Jag kom in i travsporten av en slump och den har gett mig allt. Nu vill jag ge något tillbaka, berättar tränaren som har minst tre hästar i Elitloppet.

En vilsen 15-åring som just hoppat av skolan träffad av en nyfunnen fascination av travsport och hästar.
Så beskriver Daniel Redén sin tillvaro innan han hittade sitt kall i livet.
– Jag var väldigt intresserad av trav, men hade ingen anknytning alls och visste inte vad jag skulle göra av det. Jag minns att jag skrev ett brev till Svensk Travsport för att få hjälp och tips, men fick svaret att jag skulle låna några böcker om hästens anatomi.
– Sedan hamnade jag på en ridskola och där var det en tjej som såg att jag satt och läste travtidningar på en rast. Hon hade jobbat hos Stefan Melander och hjälpte mig att få en praktikplats där. Det var en ren slump att det blev som det blev, berättar Redén som blev kvar i 13 år hos Melander, innan han ställde sig på egna ben och tio år senare har byggt upp Sveriges ledande travstall som i fjol drog in rekordartade 43 miljoner kronor.

”Det enda som krävs är att man har ett brinnande intresse”
Nästa söndag har stallet minst tre hästar till start i Elitloppet på Solvalla, Double Exposure, Heavy Sound och Propulsion.
Och i samband med uppståndelsen kring detta avslöjade Daniel Redén under onsdagens pressträff ett nytt samarbete med Ramudden, ett uthyrningsföretag inom trafikanordningar.
Ett samarbete som ska hjälpa unga människor som är i en liknande situation som han själv var, att få en språngbräda in i travets värld
– Jag tror att det finns många som har trav som intresse, men som inte vet hur man ska ta sig in i sporten. Det här projektet ska ge ungdomar mellan 15-20 år en chans att komma hit och bo hos oss på gården under en vecka. Man får se hur det fungerar i ett stall och knyta kontakter., säger Daniel Redén som planerar att inhysa två personer åt gången, fyra gånger per år under tre år. Sammanlagt kommer alltså 24 travintresserade ungdomar att få chansen att vara en del av landets mest framgångsrika travstall.
– Det är fritt för vem som helst i rätt ålder att söka. Det enda som krävs är att man har ett brinnande intresse att lära sig mer om travsporten. Vi i Stall Zet tillsammans med Ramudden står för transport, mat och uppehälle.

Drar igång i augusti
Den första duon är tänkt att flytta in på Furuby Gård i augusti och blir då grannar med flera av världens bästa travhästar och kanske en färsk elitloppsvinnare.
Samarbetet innebär också att Daniel Redén för första gången i karriären får en sponsor, då hans tränardress inom kort kommer att prydas med Ramuddens logga.
– Vi har haft flera liknande samarbeten då vi sponsrat olika ungdomssatsningar. Nu vill vi ta ett steg till och göra skillnad. Låta ungdomar komma ut i den här miljön med djur och natur och visa att det finns ett annat liv än att vara i stan. Sett från Ramuddens sida passar det här projektet perfekt med vår värdegrund och i Daniel Redén har vi en tränare som vilar på liknande värdegrund som vi gör, berättar Ramuddens grundare och vd Hans-Olov Blom.

Föregående artikelSpurtade hem Meadow Roads lopp på topptid
Nästa artikelAubrion du Gers gjorde vad alla förväntade sig

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.