Ett obesegrat löfte på V86

38

image-9Lennart Ågren och Roger Walmann har ett nytt löfte i obesegrade treåringen Destiny Am som startar i V86-4 på onsdag. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Han hade ett förkrossande rekordår i fjol och radade upp storloppssegrar.
Nu laddar Roger Walmann om och på onsdag har han ett par heta chanser på V86 – bland annat det obesegrade löftet Destiny Am.
– Det ser jättebra ut och han krigar om segern igen, säger Walmann.

Solvalla-tränaren hade sitt bästa år i fjol då stallets hästar sprang in 27,7 miljoner kronor. Bland topparna märktes segern i Elitloppet med Magic Tonight, E3-triumfen med Heavy Sound, segern i Oaks med Spoil Me samt D’Ones imponerande segertåg på andra sidan Atlanten. Walmann var en av de nominerade till titeln Årets Tränare men fick ge sig mot Lutfi Kolgjini som vann med 46 procent av rösterna mot Walmanns 35 procent.
– Jag är inte besviken över att jag inte blev årets tränare. Sådana ting är inte viktiga för mig så länge det handlar om vad andra folk tycker. Jag hade ett kanonår i fjol och vet var jag står i min kunskap så det lägger jag ingen vikt vid. Det viktigaste är att kunderna vill bruka mig och då spelar det ingen roll om jag får en buckla för årets tränare eller inte, säger Roger Walmann.
– Vi körde in mest pengar i Sverige men Ludde körde in 12-13 miljoner i Frankrike och det är ingen hemlighet att det är mer pengar att köra om där. Men jag är jätteglad att vi körde in så mycket som vi gjorde och är det sedan någon som slår oss på det kan jag inte styra över. Jag hoppas och tror att vi kan göra ett lika bra år igen för det ser fantastiskt bra ut i stallet. Det blir spännande att följa tre- och fyraåringarna och vi har ett väldigt bra material, fortsätter Walmann som i alla fall fick kliva upp på scenen på Hästgalan i fredags och motta pris för D’One som blev Årets Sto.

Har blivit morfar
Det är måndag eftermiddag när intervjuen görs och Walmann sitter på sitt kontor ute på Stallarholmen. I bakgrunden hörs en baby som gnyr och det är barnbarnet Liam som morfar är barnvakt åt.
– Han är på mitt kontor för Jeanette är ute och rider så jag passar honom. Det är fantastiskt roligt att få ett barnbarn och en ny dimension i livet. Han är bara två månader gammal och det finns ingenting som är roligare, säger Walmann.

”Är först av mina treåringar”
På onsdag avgörs V86 på Solvalla och Åby. Omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem elva miljoner kronor enbart på åtta rätt. En häst som sticker ut i omgången är treårige Destiny Am som har övertygat hittills. Hingsten är obesegrad efter tre starter och har vunnit enkelt varje gång. Nu blir han favorit i ett lopp som innehåller blott sex hästar.
– Destiny Am (V86-4) är en rätt så liten häst men han är väldigt klok och förståndig. Han har gjort allt rätt så här långt och har en bra motor. Det är inte säkert att han blir min bästa treåring på sikt, men just nu är han väldigt långt kommen och den som är först av mina treåringar. Sedan är det kanske så att det finns de som är större och grövre och som kommer att gå förbi honom på sikt, men än så länge är det han som har stått fram längst i gänget.
– Han var ute i fjol som tvååring och vann båda sina lopp och avgjorde även på ett väldigt bra sätt i årsdebuten. Han fick visserligen ett fördelaktigt lopp men det hade gått sakta under vägen och det är en häst som visar rätt inställning. Förr eller senare kommer det en förlust men det finns inget som pekar på att den kommer nu. Jag tror att han är med och krigar om segern igen för det är inte så jättehårt lopp nu heller.
– Lite minus är att det är tätt mellan starterna, att starta vecka efter vecka kan göra att unga hästar inte är lika bra nästa gång, men det finns inget som tyder på det för han har känts bra i träningen efter förra starten.

Distansen frågetecken för Beppe Am
Roger Walmann har ytterligare två hästar till start inom V86. Först ut är Beppe Am som det lossnade ordentligt för under hösten där han bland annat tog två V75-segrar och sprang in nästan en halv miljon kronor i fjol. Senast blev han dock ”bara” fyra i ett lopp som han var storfavorit i.
– Beppe Am (V86-2) hade stått över inför förra starten och med tanke på det så gjorde han ett jättefint lopp. Man måste tänka på att hästen har tjänat väldigt mycket pengar på kort tid och det tar några lopp innan han är inne i klassen. Han kommer säkert att ha gått framåt med förra loppet och vara ännu vassare nu. Vi hade hoppats att han skulle starta i V75-finalen men det fattades några poäng för att komma med. Nu är det 3100 meter för första gången och vi får se hur han klarar det.
Han får ses som en outsider och jag blir inte förvånad om han räcker men det är just den långa distansen som vi får se hur han hanterar den.
– Tracy Kronos (V86-6) gjorde ett bra lopp i onsdags som trea. Hon duger bra i klassen för att vara med där framme. Nu är det lite galopprisk från innerspåret bakom bilen men hon är ganska startsnabb i grunden så skulle hon gå felfritt så lär hon nog öppna bra. Då tror jag nog att hon är långt framme igen, säger Roger Walmann.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.