Europaderbyt på Lördag och sen filial i Frankrike

121

filial trav frankrike

Efter framgångarna i det svenska derbyt drar Svante Båth till Frankrike för att vinna lördagens final av Europaderbyt med Västerbo Loveboat.
Eller?
– Äh, det blir svårt. Men vi är i alla fall inte chanslösa, säger Svante Båth som även drar igång en filial i Frankrike i dagarna.

I Svenskt Travderby i september blev det succé för stallet. Av fyra finalhästar blev det seger med Poochai, en tredjeplats med Västerbo Fantast och en femteplats med Maverick Man.
Västerbo Loveboat slutade oplacerad men revanscherade sig i starten efter. Loppet på Solvalla var ett uttagningslopp till Europaderbyt där fuxen krossade sina motståndare från positionen utvändigt ledaren.
– Han var bra i derbyt också men det kördes i ett hårt tempo och han satt sist. Erik Adielsson sa inför finalen att Loveboat nog var den som kändes bäst av mina fyra och det visade sig ju att han inte var fel ute, säger Svante Båth.
Lördagens final av Europaderbyt (Grand Prix de l’U.E.T) avgörs på banan Mauquenchy utanför staden Rouen i nordvästra Frankrike. Nästan 1,8 miljoner kronor väntar vinnaren. Andra svenska hästar i loppet är Tomas Malmqvists Tumble Dust, Lutfi Kolgjinis, Radieux, Björn Goops Dominator, Roger Walmanns D’One och Fredrik Perssons Boys Going In.
Kuskarna blev klara på torsdagen. Västerbo Loveboat får franske toppkusken Franck Nivard i sulkyn.
– Nu när Erik inte kunde köra var det mycket bra att vi fick Nivard. Det känns som att en stor pusselbit föll på plats med den kusken. Spåret blev bra också. Hur det sedan går i loppet är jättesvårt tippa eftersom man kan så lite om de andra hästarna. Hästen är i fin författning och vi är i alla fall inte chanslösa, säger Svante Båth.

Filial i Normandie

Han åker ner på fredagen till Paris för att ställa i ordning lite inför lördagens final. Trippen blir även starten för en filialverksamhet i Frankrike.
Inte sedan 2003-2004, då Malabar Circle Ås var som bäst, har Svante Båth varit med filial i det stora travlandet. Nu är det dags igen.
Båth skissar på att hyra in sig på en gård i Normandie som en av hans hästägare är i stånd att köpa och hoppas kunna ha uppåt 14 hästar i träning i Frankrike.
– Labero Broline, Rico Follo och Bonneuil fick åka ner i tisdags. Västerbo Loveboat reste då också men är ingen häst jag ska ha där nere. Däremot har en sån som Labero Broline jättemycket lopp framöver. Micke Björklund är rutinerad och kommer att ansvara för filialen, säger Svante Båth.

Startlista.
Grand Prix de l’U.E.T.
2 150 meter autostart

1. Tast Of Bourbon – Jos Verbeeck
2. Africaine – Jean-Etienne Dubois
3. Västerbo Loveboat – Franck Nivard
4. Robert Bi – Robin Bakker
5. Tumble Dust – Torbjörn Jansson
6. Radieux – Dominik Locqueneux
7. Amiral Sacha – Gabriele Gelormini
8. Dominator – Björn Goop
9. D’One – Örjan Kihlström
10. Rue de Bac – Jean-Michel Bazire
11. Boys Going In – Fredrik Persson
12. Allenor de Godrel – Antoine Lherete
Förstapris: cirka 1 800 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStora drömmar och framtidstro i Travsverige
Nästa artikelDagens Dubbel Östersund 2014-10-03

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.