Experten: ”De fick kämpa om andrapriset”

21

Trav365:s expert sätter plusbetyg efter V86-omgången

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Pastell Tilly och Peter G Norman belönas med fem plus efter onsdagens V86-tävlingar.

TRAV15 november 2017 23:16

Peter G Norman fick revansch efter debaclet med Sloppy Joe.

Han och hästens insats i V86–7 belönas med högsta betyg.

Här är Trav365:s plusbetyg från V86-omgången på Bergsåker och Solvalla.

+++++

Vem: Pastell Tilly och Peter G Norman, V86–7

Kommentar: Efter att Quantum Estelle galopperade bort sig tog Peter G Norman över stafettpinnen, satte sin häst i ledningen och sen fick de andra kämpa om andrapriset. Pastell Tilly satt i ledningen från start till mål och fick nog bara en liten klump i magen när Lacquer and Lace försökte med 50 meter kvar.

Säkerligen en skön revansch efter debaclet med Sloppy Joe.

++++

Vem: April Love D.E. och Kaj Widell, V86–8

Kommentar: Fick ett perfekt lopp i ryggen på Björn Goop och Well Done la Marc. När Kaj valde att rycka tussarna i sista svängen sa hon hej då till resten och lämnade de andra bakom sig. Extra plus för en skräll, verkar vara ovanligt på V86 nu för tiden…

+++

Vem: Showman Brodde och Erik Adielsson, V86–2

Kommentar: Första med jänkarvagn, visst skulle det bli laddning för ledning? Kom visserligen dit men släppte sedan in sin värsta konkurrent Global Trader direkt när denne kom. Loppet var över för Showman Brodde, ja, så tänkte nog de flesta.

Låg i rygg på ledaren i stället och på upploppet uppenbarade sig luckan och då bara flög Showman Brodde förbi och kunde vinna ändå.

++

Vem: Cobourg Hanover och Ulf Ohlsson, V86–1

Kommentar: Hästen har sett vrålfin ut på senaste tid och var ett spikförslag för många. Under onsdagskvällen visade han varför och fick ett bra lopp. Donners Am försökte på slutet men då var det alltför långt fram. Ulf Ohlsson i sulkyn på Bergsåker, två guldmedaljer och en silverplats på fyra försök i kväll. Nyckeln i framtiden?

+

Vem: Sloppy Joe och Peter G Norman, V86–5

Kommentar: Sloppy Joe tänker ni? Han som galopperade och blev diskad? Visst, så må det vara. Men såg ni den avslutningen? Passas nästa gång…

Vem: Quito Lane och Björn Röcklinger, V86–4

Kommentar: Blev streckfavorit i detta lågklassiga lopp. Enkel seger i debuten och gjorde bort sig senast innebar att han skulle få ta det lugnt från start och kliva i väg i lugn och ro. Det hela slutade i galopp direkt i starten igen och favoriten fick aldrig vara med.

MATHIAS HENRIKSSON

15 november 2017 23:16

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.